Protest inedit : stewardesele Air Comet pozeaza nud pentru ca nu au fost platite de noua luni - VIDEO

Dorind sa atraga atentia asupra protestului lor, dousprezece stewardese au realizat un calendar in care apar in ipostaze provocatoare in interiorul si exteriorul aeronavelor companiei.

 

Air Comet este o linie aeriana spaniola ale carei aeronave au fost consemnate la sol ca urmare a unor procese privind datorii financiare ale companiei. Noua dintre avioane au fost confiscate ca urmare a unei cereri depuse de banca HSH Nordbank.

 

Deoarece nu si-au primit salariile de opt-noua luni, mai multe stewardese au hotarat sa realizeze un calendar cu imagini nud, preluat imediat de mai toate publicatiile spaniole.

 

Adriana Ricardo, una dintre insotitoarele de bord care apar in calendar a declarat, conform Reuters: "Cerem doar ceea ce ni se cuvine, avem fiecare de primit opt sau noua salarii neplatite".

 

Compania Air Comet este condusa de Gerardo Ferran, presedintele asociatiei principalilor angajatori din Spania. Compania a incercat sa profite de o nisa de piata, prin crearea de zboruri ieftine catre America de Sud, insa odata cu sosirea crizei economice cererea a scazut. Compania nu a mai putut sa-si onoreze obligatiile iar avioanele sale au fost blocate la sol, lasand sute de pasageri in diferite aeroporturi din lume.

 

Se estimeaza ca Air Comet datoreaza 160 de milioane de euro creditorilor, din care aproximativ 5 milioane fostilor angajati.

"Am creat acest calendar pentru ca nu am dorit ca societatea sa dea pagina si sa se uite ceea ce ni s-a intamplat noua" a spus una dintre fetele prezente in calendar.

 

Ramane de vazut daca angajatele spaniole isi vor recupera salariile, cert este insa ca intre timp peste 1500 de calendare au fost vandute pe Internet contra sumei de 15 euro.

 

 

 

 

Comentarii Facebook