Spectacolul Electra, in regia lui Mihai Maniutiu, prezentat la Teatrul National din Cluj Napoca in 26 octombrie


Spectacolul Electra, regizat de Mihai Maniutiu, va putea fi vazut in 26 octombrie, la Teatrul National din Cluj Napoca, in urma unei colaborari intre Ambient si Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu.

Tragedia greaca si mitologia se intalneste in spectacolul regizat de Maniutiu cu muzica populara maramureseana interpretat live de Grupul Iza.

"Maramuresul este un loc miraculos si, odata, cand am fost, am auzit vocile vechii Elade, vocile tragediei grecesti... Muzica lor e dintr-o zona arhaic rituala, care nu mi s-a parut deloc straina de Elada. Am pus un accent special in spectacolul meu pe marginalizarea actuala a acestor zone arhaice si pe lenta lor destructie. Spectacolul meu este, de fapt, un eseu in care am pus in dialog doua lumi. si finalul piesei vorbeste despre frumusetea unei lumi care inca exista si despre frumusetea stingerii, despre tragismul si aura acestei stingeri", a declarat regizorul Mihai Maniutiu.

Spectacolul "Electra" al teatrului din Sibiu a fost prezentat in Romania, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franta si in Spania, unde in 2008 a castigat trei premii la "Festivalul de Teatru Clasic de la Merida", premiul pentru cea mai buna dramaturgie, premiul pentru cel mai bun montaj, ambele pentru Mihai Maniutiu, si premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru Mariana Mihu (Electra).

Evenimentul de la Cluj Napoca este sustinut de Ambient si va avea loc marti, 26 octombrie, ora 19.00, la Teatrul National. Biletele au fost puse in vanzare la agentia teatrului si pot fi achizitionate la pretul de 10 lei, 15 lei sau 20 lei in functie de sectorul ales.

Comentarii Facebook