SEMNAL M, concert aniversar de 35 de ani - VIDEO

 

Cunoscuta formaţie românească Semnal M va susţine la începutul lunii la Cluj un concert aniversar la 35 de ani de la înfiinţarea trupei.

 

Concertul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Evenimentul este cu atât mai deosebit cu cât pe aceeaşi scenă vor fi invitaţi artiştii Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, A.G. Weinberger şi Iulia Merca, fiica regretatului Iuliu Merca.

 

Am dorit mult sa sustinem acest concert-turneu aniversar si ne-am bucurat tare mult de faptul ca Iulia, A.G., Gyuri si Mircea  au acceptat sa urce impreuna cu noi pe scena pentru aniversarea a 35 de ani in orasul nostru. Va spunem drept ca spectacolul este pregatit cu foarte multa atentie si este plin de surprise si interpretari noi. Timp de doua ore o sa facem in asa fel incat sa simta fiecare spectator ca este vorba de 35 de ani de Semnal M”, au mărturisit membrii formației.

 

Pentru reprezentaţia de la Casa de Cultură a Studenţilor, accesul la concert se va face cu o oră înaintea spectacolului (19:00). 

 

Biletele vor costa 40 de lei şi vor putea fi achiziţionate din magazinele Diverta, de la Agenţia de Bilete a Casei de Cultură a Studenţilor, de la Agenţia de Bilete TNC sau, online, din reţeaua MyTycket.ro. Copiii sub 6 ani, care nu vor ocupa un loc, vor avea intrare liberă.

 

SEMNAL M, una dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock româneşti. Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu, şi Tavi Popovici. Activează în această formulă până în 1978. În această perioadă apare Single -ul cu piesele ”Moara” şi ”Durata” şi LP -ul ”Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj” cu înregistrări radio. Piesa ”Moara” ajunge până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.

 

Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul trece la un ton ”mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul ”ClubA” din acelaşi an, cu piesa ”Mai avem multe de făcut”.

 

Tot in 1980 se înregistrează la ”Electrecord” albumul ”Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele ”O roată de foc”, ”Drumuri”, ”Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesa ”etno” româneasca. Discul este considerat un real succes de casă, realizând un număr record de vânzări. In anii urmatori formatia Semnal M lanseaza urmatoarele albume:

 

1981-Compilatia Club A ( Mai avem multe de facut)

 

1983-Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de padure)

 

1984-Compilatia estival top ( La fereastra ta)

 

1994-Mari Succese (Raul, Tanara dimineata, Spune-mi cine esti, Descult in iarba)

 

1996-Unplugged ( Vara amintirilor, Primavara romaneasca, Urare, M-a vrajit o stea)

 

1999-Povesti la gura sobei (Inpreuna suntem iar, Nopti de-argint, Hupupu)

 

2004-Ieri si Azi (Da-mi de stire, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)

 

In prezent componenta formaţiei este :

 

Ştefan Boldijar (voce, chitară bas)

Florin Ştefan (chitară, voce)

Solomon Francisc (tobe)

Nicu Barna (chitară, voce)

Cătalin Pop (chitară)

 

În această formulă s-a filmat videoclipul piesei ”Mi-e dor!”.


Comentarii Facebook