Sebastian Văcăriuc, studentul de la UBB Cluj, finalist la Sony World Photography Awards Student Focus 2014

 

Sebastian Văcăriuc este studet în aul doi la UBB Cluj și a fost selectat între finaliștii concursului Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

 

”Student Focus” este una din cele mai mari competiţii internaţionale pentru studenţii la fotografie. Sunt implicate 230 instituţii educaţionale din întreaga lume, iar scopul programului este acela de a sprijini şi de a inspira viitoarea generaţie de fotografi. Mulţi dintre finaliştii ediţiilor anterioare ale competiţiei Student Focus lucrează acum în industria fotografiei.

 

Sebastian Văcăriuc, în vârstă de 21 de ani, din Botoşani este în anul 2 de studiu la Universitatea ”Babeş-Bolyai”. El şi-a asigurat locul printre cei zece finalişti din lume cu o imagine intitulată: ”Bătrân pe un câmp la capătul oraşului”. Imaginea a fost un raspuns la tema ”Tomorrow’s News”.

 

Fotografia a fost făcută în octombrie 2013, pe un teren de la marginea oraşului Cluj-Napoca din Transilvania. După câteva momente, l-am observat pe acest bătrân şi am încercat să scot în evidenţă contrastul dintre figura lui şi ambientul gri oferit de blocul din fundal. Ca şi în alte fotografii, am văzut o conexiune subtilă între elementele care compuneau imaginea, iar scopul meu a fost să o surprind”, a explicat Sebastian Văcăriuc.

 

Aşteptam cu nerăbdare să aflu rezultatele competiţiei şi, când am fost anunţat că sunt unul din finalişti, am fost foarte fericit. Acest rezultat mi-a dat mai multă încredere în mine, dar a fost şi o dovadă că făcusem progrese în timp. Iau invitaţia la ultima etapă a competiţiei ca pe o nouă provocare şi voi face tot posibilul să fiu la înălţimea cerinţelor”, a mai spus studentul.

 

Văcăriuc este interesat mai ales de realizarea de portrete, domeniu în care ar dori să facă o carieră.

 

Ca finalist, Văcăriuc a câştigat ultimul model de aparat full-frame de la Sony, α7 - pe care trbuie să îl folosească acum pentru realizarea unei serii noi de imagini, sub titlul de ”Autoportrete”. O singură serie câştigătoare va fi aleasă de juriu.

 

Văcăriuc Sebastian, alături de ceilalţi zece finalişti, va participa la Londra, împreună cu  profesorul său, la gala ceremoniei premiilor Sony 2014, pe 30 aprilie.

 

La ceremonie, finaliştii vor descoperi cine este fotograful anului la competiţia Student Focus  2014, care va lua premiul de 35 000 euro în echipamente foto pentru universitatea de care aparţine. 

 

În plus, fiecare finalist îşi va vedea seria de ”Autoportrete” expusă în cadrul Sony World Photography Awards Exhibition la Somerset House, Londra, între 1-18 mai şi publicată în ediţia 2014 a albumului Sony World Photography Awards.

 

Suntem onoraţi că am fost acceptaţi în această mare competiţie, reprezentaţi de către studentul nostru ca şcoală de fotografie. Îl felicităm şi îi oferim tot sprijinul nostru pentru dezvoltarea propriei cariere. Credem că selectarea lui între finaliştii competiţiei Student Focus este o bază concretă care poate duce la crearea altor cursuri interesante de studiu al imaginii în instituţia noastră şi care va inspira studenţii noştri să lucreze cu pasiune în acest domeniu vocaţional”, a spus și Daria Ioan, profesor la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj.

Comentarii Facebook