Samuel L. Jackson şi fostul baschetbalist Magic Johnson, confundaţi cu imigranţi în Italia

 

Actorul Samuel L. Jackson și fostul star NBA, Magic Johnson, au fost în vacanță în Italia și au făcut cumpărături la câteva magazine de lux. 

 

Actrița italiană Nina Moric a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu cei doi, iar la descriere a precizat că ”în destinațiile turistice precum Forte dei Marmi sau Milano, imigranții trăiesc pe picior mare cu cei 35 de euro ai noștri”.

 

35 de euro este suma pe care o plătesc italienii pentru a primi și integra în societate valul de refugiați. Postarea a devenit virală în doar 24 de ore, mulți luând-o în serios. În Italia există controverse aprige din cauza refugiaților, mulți fiind convinși că aceștia vin să trăiască pe banii lor.

 

Actrița a scris ulterior că totul a fost o glumă, surprinsă de o avalanșă de reacții negative primite de postarea sa. Nina Moric face parte din mișcarea italiană de extremă dreaptă CasaPound și participă la marșuri, susține discursuri extremiste și se opune ideologiei ”Ius Soli”, conform căreia orice persoană născută pe teritoriul unei țări are dreptul de a primi cetățenia statului respectiv, scrie b1.ro. 

Comentarii Facebook