Rollerii de Cluj, vedetele expozitiei de pasari

Crescatorii de porumbei din Cluj au scos la vanzare zeci de exemplare din rasa omologata, dar inca in curs de perfectionare. Pretul unui porumbel "made in Cluj" ajunge chiar si la 200 de lei.

 

Lucian Moldovan este unul dintre cei mai cunoscuti crescatori de porumbei din judet. Se mandreste cu "flota" lui de porumbei. A mers la expozitia cu vanzare de la Expo Transilvania cu cateva exemplare pe care le vinde cu preturi incepand de la 50 pana la 200 de lei. Creste Rolleri de Cluj de mai bine de 10 ani. "Inca se lucreaza la formarea rasei. Acesta este un proces care poate dura si pana la 50 de ani", spune columbofilul.

 

Rollerii de Cluj au coada plata, picioare scurte si incaltate si piept lat. Porumbeii din aceasta rasa se mai numesc si "jucatorii de Cluj", pentru ca in momentul in care isi iau zborul se invart de cateva ori in aer peste cap.

 

Cumpara doar pasionatii, spune Laurentiu Irimies, un alt crescator clujean. "E o rasa sensibila. Ii lasam sa zboare destul de rar, pentru ca sunt vanati foarte rapid de pradatori. E o rasa crescuta pentru frumusete", spune el.

 

La expozitia de pasari deschisa la Expo Transilvania au venit crescatori din toata tara. Ei ofera spre vanzare, pe langa porumbei, si rate, gaini, pauni, iepuri si chiar catei. Expozitia este deschisa pana maine.

Comentarii Facebook