Requiem pe teme din slujba inmormantarii, in premiera la festivalul Cluj Modern

Requiemul pe teme din slujba inmormantarii de Zeno Vancea va fi interpretat, in premiera, de corul si orchestra Filarmonicii Transilvania.

 

Requiemul va putea fi ascultat in premiera in forma integrala la festivalul Cluj Modern, care se desfasoara intre 10 si 15 aprilie la Cluj. "Evenimentul distinctiv al editiei din acest an il constituie o restituire: in concertul de incheiere al festivalului, va putea fi audiat in prima auditie in forma sa integrala si in interpretarea corului si orchestrei Filarmonicii Transilvania, Requiemul pe teme din slujba inmormantarii de Zeno Vancea, lucrare datand din 1942 si purtand conotatiile tragice ale razboiului. Lucrarea a ramas, pentru intreaga perioada a regimului comunist, o opera "de sertar". Prezentarea sa publica este astfel o datorie de onoare a posteritatii, asumata de festivalul nostru", arata organizatorii festivalului Cluj Modern, Academia de Muzica Gheorghe Dima", intr-un comunicat de presa.

 

Festivalul, aflat la a noua editie, va mai aduce la Cluj in premiera absoluta Simfonia "Memorial" de Cornel Taranu, lucrare dedicata memoriei victimelor comunismului.

 

Festivalul se desfasoara la Cluj intre 10 si 15 aprilie.

Comentarii Facebook