Psihologii clujeni au cântat ”colindul care te face fericit” VIDEO



Psihologii de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” au adaptat cunoscutul colind ”Moș Crăciun cu plete dalbe” astfel încât să respecte„Decalogul pentru o viaţă fericită”, bazat pe studiile unor celebrii cercetători americani care au revoluţionat Psihologia

Complexul Camelot/Avalon al Institutului Internaţional de Psihoterapie din cadrul Univeristăţii Babeş- Bolyai (UBB) a primit joi seara colindători (studenţi masteranzi şi doctoranzi), în cadrul evenimentului legat de sărbătorile de iarnă. După o serie de colinde tradiţionale româneşti superbe, surpriza, a apărut în încheiere sub forma unei “Colinde Raţionale”, scrie Adevărul.ro.

Colindul raţional este o aplicaţie la viaţa cotidiană, uneori într-o variantă mai umoristică, a cercetărilor psihologilor americani Albert Ellis şi Aaron T. Beck. Raţional aici înseamnă un stil de gândire (1) flexibil – de exemplu “prefer să…şi fac tot ceea ce depinde de mine omeneşte să…, dar accept dacă nu se întâmplă” în loc de “trebuie cu necesitate să…, altfel nu pot concepe”); (2) noncatastrofic, (3) tolerant şi (4) cu acceptarea necondiţionată a persoanei, fără evaluări globale (ex. se fac doar evaluări punctuale şi nuanţate, focalizate pe comportament, nu pe persoană); acest stil de gândire rational susţine apoi emoţii şi comportamente adaptative/sănătoase”, a explicat şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB, Daniel David.

Iată care sunt versurile adaptate


Moş Crăciune, Moş Crăciune, daruri chiar de nu ne-aduci/

Nu e chiar catastrofal, este numai neplăcut,

Neplăcuuuut, neplăcuuut...

Şi dacă pe drum încoace tu te simţi un pic frustrat,

Gândeşte că-n astă lume toate sunt de tolerat,

Toleraaaat , toleraaaat ….

Şi dac-o să primeşti plângeri, nu te evalua global

Căci cu toţii suntem oameni , să greşeşti este normal,

Te-acceptăăăămm, te-acceptăăăăm

Moşule noi ştim prea bine, tu vrei să ne fericeşti

Nu e musai, nici nu trebe, e de-ajuns să îţi doreşti

Să-ţi doreeeşti , să-ţi doreeşti

 

 






Comentarii Facebook