Propunere de revelion: alegeti din Topul celor mai ciudate muzee din Europa

Daca nu v-ati hotarat inca unde sa petreceti revelionul, dar vreti sa gasiti ceva mai neobisnuit v-am intocmit un top al celor mai ciudate muzee din Europa.

 

 

Asa ca nu ezitati sa alegeti unul dintre oresele in care puteti gasiti un muzeu al broastei sau al zgarzilor de caini, sau poate sunteti pasionati de Volkswagen si vreti sa vedeti toate modelele scoase de-a lungul timpului. Daca va plac pastele, atunci va recomandam Italia, unde pasiunea pentru acest aliment i-a facut pe localnici sa le faca chiar un muzeu. 

 

1. Muzeul Broastei, Elvetia

 

Asadar, primul pe lista ciudateniilor este Muzeul Broastei. Il gasiti in Elvetia, o destinatie numai buna pentru schi si pentru a vedea Muchenstein, un orasel aflat parca sub asediul broastelor. Desene, sculpturi, picturi, broaste de toate felurile. Proprietarii muzeului au adunat pana acum 10 mii de exponate si au intrat in Guiness Book.

 

2. Muzeul Volkswagen, Germania

 

In Germania, nemtii au facut la Konigslutter, un muzeu pentru masina "poporului". 6000 de modele Volkswagen veti putea admira la Muzeul Volkswagen, o adevarata istorie a broscutei germane.

 

3. Muzeul Pastelor, Italia

 

Daca aerul din Elvetia sau de Germania vi se pare prea rece, puteti merge in sudul Europei. Italienii, a caror specilitate gastronomica sunt pastele au creat chiar si un muzeu dedicat macarii lor preferate. Veti afla retete, legende, informatii despre industria pastelor, iar apoi veti putea sa le degustati sau chiar sa le gatiti acasa.

 

4. Muzeul pantofului, Italia

 

Si tot Italia veti putea gasi un alt muzeu ciudat. Cel dedicat lui Salvatore Ferragamo, un celebru creator de incaltaminte care intre 1920 - 1960 a realizat peste 10.000 de modele. Printre exponate veti putea admira si pantofii lui Audrey Hepburn si o perecehe de sandale de aur, care i-au apartinut lui Marilyn Monroe.

 

5. Muzeul Mustarului, Franta

 

Muzeul mustarului il veti gasi la Dijon , in Franta. Mustarul este marfa cea mai cunoscuta si de succes din istoria orasului Dijon. La muzeu veti gasi informatii despre fabricarea si vanzarea mustarului, cdar si o colectie impresionanta de reclame, afise, documente, fotografii, acoperind sute de ani de istorie.

 

 6. Muzeul zgarzilor de caiine, Marea Britanie

 

Mari iubitori de animale, englezii s-au gandit sa pastreze zgarzile prietenilor canini. Zgarzi de piele sau din argint, cu tepi pentru ogarii de vanatoare sau din platina pentru cainii rasfatati ,in total peste 100 de modele diferite veti gasi. Unele dintre ele vechi de sute de ani. 

 

Comentarii Facebook