Proiectii speciale la TIFF 2010: Metropolis, Dracula si Caravana Cinematografica

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania au pregatit mai multe proiectii speciale pentru public. Caravana Cinematografica, Metropolis si Dracula sunt doar cateva din productiile care nu trebuie ratate.

 

Startul proiectiilor speciale este dat sambată, 29 mai, prin proiectia de gala a filmului Caravana Cinematografica, in regia lui Titus Muntean. Filmul este realizat dupa romanul cu acelasi nume al lui Ioan Grosan si spune povestea lui Tavi, un tanar activist de partid, care soseste cu o caravana cinematografica intr-un sat izolat din Transilvania, pentru a rula filme propagandistice rusesti. Este prima sarcina de partid pentru Tavi, iar el face tot ce-i sta in putinta s-o indeplinească cu succes, desi se loveste de lipsa de entuziasm a satenilor. "Filmul va fi proiectat la Cinema Republica, la ora 18.00, in prezenta regizorului Titus Muntean, a actorilor Dorian Boguta si Iulia Lumanare si a echipei", arata organizatorii TIFF intr-un comunicat.

 

Filmul mut Metropolis, in regia lui Fritz Lang, va rula in varianta restaurata si completa, cu un soundtrack live, compus special pentru versiunea integrală a filmului de muzicianul si artistul media Antonio Bras. Acesta va fi proiectat tot la Republica, sambata, 29 mai, de la ora 20.00.

 

O proiectie eveniment va avea loc la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca miercuri, 2 iunie, de la ora 18.30, cand va fi proiectat filmul cult Dracula, in regia lui Tod Browning, cu un acompaniament live al cvartetului Arcadia.

 

Cel mai nou spatiu al TIFF 2010, Ursus Open-Air din Piata Unirii, va fi gazdui vineri, 4 iunie, de la ora 21.45, proiectia filmului Declaratie de dragoste, celebrand 25 de ani de la lansarea peliculei. Vor fi prezenti actorii Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu-Botez.

Comentarii Facebook