Proiectii horror si SF in sectiunea Umbre de la TIFF 2012


Sectiunea Shadows Shorts / Umbre - Scurtmetraj, din cadrul TIFF, cuprinde 12 titluri care promit sa le livreze si in acest an spectatorilor multe momente de suspans.

"Spre deosebire de anul trecut, in selectia de acum sunt mai multe scurtmetraje SF precum Abandoned sau The 3rd Letter. Singura animatie, L'oeil du paon al lui Gerlando Infuso, ne introduce in lumea stranie a papusilor made in Belgium. Cu un juriu prestigios, Shadows Shorts se anunta un must see al iubitorilor de gen. Putem afirma fara retineri ca nici anul acesta nu va fi soare in Shadows Shorts", declara selectionerul Mihai Mitrica.

Dupa ce, in 2009, castiga competitia sectiunii cu filmul de debut, Danse Macabre, regizorul Pedro Pires revine la TIFF cu un nou scurtmetraj: Hope. Castigator al Premiului Juriului la Festivalul International de Film Fantastic de la Paris, filmul reda scene de violenta din timpul razboiului prin ochii unui general aflat pe patul de moarte.

Fanii genului SF nu trebuie sa rateze The 3rd Letter al lui Grzegorz Jonkajtys, despre o lume in care viata oamenilor depinde de aparate bio-mecanice. Regizorul este creatorul animatiei The Ark, inclusa in selectia oficiala la Cannes 2007, si animator al unor blockbustere precum Sin City, Star Trek, Transformers 2 si Iron Man 2. intunecatul The Adder's Bite, de Firas Momani, unde metamorfoza ciudata a unei plante atinge punctul culminant intr-un loc frecventat de multa lume este un alt titlu pe care spectatorii vor avea ocazia sa-l vada Shadows Shorts.

Juriul sectiunii Umbre-Scurtmetraj este alcatuit din Daniel Cohen, directorul artistic al Festivalului de Film Fantastic de la Strasbourg, membru al retelei EFFF (European Fantastic Film Federation), Joachim Luetke, unul dintre cei mai apreciati artisti pe horror graphic design si autor al unor coperte de album pentru trupe faimoase de metal gen Kreator, Sopor Aeturnus, Arch Enemy, si Andy Stewart - jurnalist la Scream, revista britanica de referinta in cinematograful horror.

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre 1 si 10 iunie, la Cluj Napoca. O a sasea editie va avea loc si la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

Comentarii Facebook