Primul film interactiv din lume, interzis de comuniști, ajunge la Cluj VIDEO


"Kinoautomat", primul film interactiv din lume, interzis de regimul comunist din Cehoslovacia pentru că oferea posibilitatea de "a alege", va fi prezentat în premieră în România, la Cluj-Napoca şi Bucureşti, joi, respectiv sâmbătă, informează Centrul Ceh din Capitală.

După ce a fost interzis timp de 40 de ani, filmul realizat de Raduz Cincera a fost readus în sălile de cinema. Pelicula a fost prezentată publicului în cinematografele din Londra, Basel și Praga, iar acum sosește și în România, cu două proiecții: la cinematograful Victoria din Cluj-Napoca, joi, de la ora 20.00, şi la Cinemateca Eforie din Bucureşti, sâmbătă, de la ora 20.00.

"Acest film este sold-out de patruzeci de ani. Ne bucurăm că putem să-l aducem şi în România, unde sperăm că publicul va umple sălile de cinema", spune René Kubasek, directorul Centrului Ceh.

"Kinoautomat"este primul film interactiv din lume, conceput de Raduz Cincera pentru pavilionul cehoslovac de la Expoziţia Mondială din 1967, din Montreal. În nouă momente ale filmului, acţiunea se opreşte şi un moderator roagă publicul să aleagă cu ajutorul unor telecomenzi între două scene, apoi scena aleasă continuă, conform voturilor audienţei, scrie Mediafax.

Filmul este dublat în limba engleză, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

Comentarii Facebook