Care este cea mai buna emisiune de televiziune? Vom afla maine, la decernarea premiilor Emmy

"American Idol" sau "Dancing with the stars"?  "Lost" sau "Mad Men" ? sunt cateva din intrebarile la care vom afla raspunsul

 

Cea de-a 62 editie a celor mai prestigioase premii de televiziune va avea loc duminica, 29 August, la Nokia Theatre din Los Angeles. Show-ul va fi difuzat de NBC si va fi prezentat de Jimmy Fallon.

 

Miniseria "The Pacific", difuzată de postul american HBO, a primit 24 de nominalizări la premiile Emmy, fiind favorita clara la categoria sa (miniserii). In ce priveste comediile, favorit este serialul Glee, care a primit 19 nominalizări si a câştigat deja la începutul acestui an Globul de Aur pentru cea mai bună comedie . Ar fi pentru prima oara dupa trei ani cand serialul "30 Rock" ar pierde locul 1.

 

 

La categoria filmelor dramatice, lupta se da intre favoritul specialistilor, "Mad Men", cu 17 nominalizări si favoritul publicului, LOST, al cărui ultim episod a fost difuzat în SUA în mai 2009, care la randul sau a primit 12 nominalizari.

 

Primetime Emmy Awards sunt acordate din 1949 de Academy of Television Arts & Sciences ca o recunoastere a excelenţei programelor de televiziune americane .

 

Echivalent al premiilor Oscar din cinematografie, premiile Emmy recompenseaza diferite sectiuni din industria televiziunii, printre care programe de divertisment, stiri si programe documentare, filme seriale, programe de sport. Lista nominalizarilor este extrem de lunga, existand zeci de categorii.

 

The Primetime Emmy se acordă, în general, la mijlocul lunii septembrie, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Ele sunt difuzate, prin rotaţie, de cele patru posturi majore de televiziune din Statele Unite - CBS, ABC, NBC şi FOX.

 

 

 

Comentarii Facebook