Povestea emoționantă a pisicii „Frumușica” care și-a făcut „casă” în scara blocului. Stăpânii au lăsat-o pe hol: „Nu s-a îndurat nimeni să o ia”


Abandonul animalelor este interzis prin lege și se pedepsește cu amendă, dar unii români n-au frică de Poliția Animalelor. Povestea emoționantă a pisicii „Frumușica” a devenit virală pe internet. La cei 20 de ani ai săi, își duce traiul într-o scară de bloc pentru că „familia” sa n-a vrut să-i mai asigure bătrânețea. Rămasă singură, o asociație a încercat să-i dea un final demn în ultima perioadă a vieții sale. 

„De mulți ani a fost părăsită de stăpânul ei când s-a mutat și ea a rămas pe holul blocului. Stătea pe preșurile apartamentelor unde locuiesc oameni „buni”, care măcar atât, nu au aruncat-o în stradă… I-am dus noi o salteluță și cam în fiecare noapte pe la 2-3 când vin de la pisicile de pe strada, trec și pe la ea sa îi curăț litiera, să îi pun apă și mâncare că oamenilor de acolo le este tare greu după 8 ore de mers/stat la serviciu”.

O familie cu suflet bun s-a îndurat să-i creeze pe cât de mult conform a fost posibil pisicii. Din păcate, nu își permite să o țină în casă, așa că a apelat la ajutorul asociației Mau of Bastet – asociație / Pentru Pisici – For Cats, în speranța că Frumușica își va găsi un cămin real.

„Nu s-a îndurat nimeni să o ia în apartament pe motiv că „e un animal” și are „viruși’, se îmbolnăvesc copii… așa că va mai sta pe hol, sper, atâtea zile cât va avea, dacă va fi lăsată în pace sa trăiască în liniște… Pentru ea, „acasă” e holul blocului…

Nu am luat-o la noi căci sincer, e mai bine singură, dar totuși e ușor de ajuns la ea și sa o ajutăm, decât să o introducem în „universul mic” de la noi cu prea multe suflete în el care însă nu au nici un alt loc mai bun (momentan) unde sa trăiască…

Nu știm cum am ajuns ca oriunde mergem să ne apără de nicăieri, din pământ, în fața pisici. Parca ar ști cine suntem și că trebuie să vina la noi… Tare ciudata situație…”, au relatat locatarii blocului, potrivit cancan.ro.

Comentarii Facebook