Poți slăbi cu numai două minute de antrenament! AFLĂ secretul

 

Un academician din Marea Britanie a dezvăluit rețeta minune prin care poți slăbi cu numai 2 minute de exerciții fizice pe zi.

 

Descoperirea a fost făcută în urma unui experiment realizat de academicianul Stuart Gray, de la Universitatea din Aberdeen, în cadrul căruia mai mulţi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani au fost puşi fie să facă sprinturi de mare intensitate pe o bicicletă de exerciţii, fie să meargă în pas vioi timp de jumătate de oră, scrie Mediafax. 

 

Cei de pe bicicletă au pedalat cât de repede au putut pentru 30 de secunde, au luat o pauză de patru minute, după care au repetat procesul de patru ori. Aceasta a însemnat că au făcut, în total, două minute şi jumătate de exerciţii suficient de solicitante încât să-i facă să transpire şi să-i lase fără suflare.

 

Ceilalţi au mers în ritmul vioi recomandat de normele de sănătate ale Guvernului britanic, scrie Mediafax.

 

A doua zi, toţi subiecţii au mâncat un mic-dejun cu multe grăsimi şi un prânz constând în pâine, maioneză şi brânză. La testul sanguin pentru a analiza viteza de reducere a nivelului de grăsime în sânge - grăsimea care rămâne în sânge după masă este prima care declanşează îngreunarea circulaţiei în artere şi afecţiunile cardiace.

 

Rezultatele au arătat că mersul în pas vioi a redus nivelul de grăsime cu 11 la sută, în comparaţie cu lipsa totală de exerciţiu fizic. În acelaşi timp, sesiunile scurte şi intensive de efort au redus grăsimea cu 33 la sută, acesta fiind tipul de efect aşteptat de la 90 de minute de alergare.

Comentarii Facebook