Poti sa treci testul de admitere la Harvard din 1869? Vezi daca stii sa rezolvi subiectele!

Se spune ca in acea perioada in care colegiile nu erau atat de cautate ca in prezent, Harvard dadea teste mult mai usoare pentru intrarea la celebra universitate. Un test aparut acum arata, insa, ca nu era nici macar atunci "floare la ureche" sa intri la Harvard. Potrivit businessinsider.com examenul care avea intrebari din diferite domenii precum geografie, geometrie, istorie, greaca, latina a fost extrem de dificil.

 

Iata testul:

Reduceti urmatoarea expresie la cea mai simpla forma:

(9a2b2- 4b4) (a2- b2) - (3ab - 2b2) (3a [a2 + b2] - 2b [b2 + 3ab - a2])b

Un om a cumparat un ceas, un lant si un medalion cu 216 dolari

Ceasul si medalionul impreuna au costat de trei ori mai mult decat lantul, iar lantul si medalionul cost impreuna jumatate din cat a costat ceasul. Care a fost pretul fiecaruia?

Demonstrati formula pentru cosinusul sumei a doua unghiuri si deduceti formulele pentru cosinusul dublului unghiului si cosinusul a jumatate dintr-un unghi

Cat reprezinta 50 lire sterline si 12 ºilingi la o dobanda de 8%, la sfarsitul a cinci ani, doua luni si trei zile.Descrieþi traseul urmat de "Cei zece mii" (un grup de mercenari, majoritatea greci, condusi de Cyrus cel tanar in incercarea de a prelua cu forta tronul Imperiului Persan, de la fratele sau Artaxerxes II - n.n) sau desenati-l pe o harta.Traduceti in latina: Cine a fost mai ilustru in Grecia decat Temistocle, care atunci cand a fost condus in exil nu a facut rau tarii sale nerecunoscatoare, dar a facut acelasi lucru pe care Coriolanus l-a facut cu douazeci de ani inainte.Gramatica latina: Care sunt partile principale ale termenilor : cado, cacdo, tono, reperio, curro, pasco, paciscor.

Precizati toate infinitivele si participiile de la abeo, ulciscor, indicativul prezent pentru fio, indicativ viitor activ si prezentul subjonctiv pasiv pentru munio.

Gramatica greaca: Dati un exemplu de omitere a unuia sau a mai multor sunete intr-un cuvant sau o fraza (pentru a face pronuntia mai usoara). In ce cuvinte accentul vocalei omise dispare cu vocala?

 

Comparati Atena cu Sparta

Pericle: omul si politica sa

Un metru = 39,37 inches. Transformati 4 mile in kilometri

 

Leonidas, Pausanias, Lysander.

 

Aratati cum poate fi aflata aria unui poligon circumscris unui cerc, apoi modul in care aria unui cerc poate fi caculata. Apoi demonstrati ca cercurile sunt unul fata de altul in aceeasi relatie precum patratele razelor lor.

Comentarii Facebook