Pilotii si-au aratat "muschii" la mitingul aviatic de la Luncani! Galerie FOTO

 

Mitingul aviatic de la Luncani a adunat la start zeci de piloti, care au transformat pasiunea pentru zbor intr-un stil de viata. S-a zburat de dimineata neintrerupt pana la ora 16.00, cand ploaia a calmat spiritele.

 

Avioanele aduse la Luncani au facut spectacol, iar pilotii le-au oferit doritorilor o sansa sa participe la un zbor demonstrativ. Din nefericire, clujenii nu s-au inghesuit sa asiste la demonstratii, dovada si numarul redus de privitori.

 

Pilotii si-au facut, insa, treaba si pe langa zoburile de agrement au efectuat si cateva acrobatii aeriene, chiar deasupra lacurilor de la Luncani, spre deliciul participantilor.

 

Pe langa avioanele de agrement, organizatorii le-au oferit participantilor si alte surprize: o demonstratie de parasutism cu aterizare la punct fix, o "vanatoare de baloane cu avionul" sau sansa de a zbura cu un elicopter de agrement.

 

Pilotii care au participat la mitingul aviatic spun ca pasiunea zborului este ca un drog. Nu trebuie neglijat, insa, nici aspectul financiar, dupa cum povesteste doctorul Sergiu Habago, care detine un aparat de zbor Cessna, cu trei locuri, pentru care a platit peste 100.000 de euro. "Din momentul in care aceasta pasiune iti intra in sange nu mai poti scapa de ea. Asa mi s-a intamplat si mie si acum mi-am cumparat un avion. Astazi, aici, am venit sa ne simtim bine si sper ca si privitorii au facut la fel. Din cate am inteles vor mai fi organizate astfel de mitinguri tot aici", a afirmat Sergiu Habago.

 

Pilotii vor incerca sa repete distractia si de 1 mai, dar numai daca vremea le va permite acest lucru.

Comentarii Facebook