Vineri 2 Decembrie

Piesa de teatru pentru copii "Ziua în care a fugit somnul”– în premieră la Cluj-NapocaÎn premieră la Cluj-Napoca, “Ziua în care a fugit somnul”, una dintre cele mai îndrăgite poveşti pentru copii, va fi pusă în scenă la Casa de Cultură a Studenţilor. Evenimentul este creat de Junior Show împreună cu Teatrul pentru copii Momolino şi Lumea lui Momo. Piesă de teatru este creată pe baza cărţii cu acelaşi nume al autoarei Victoria Pătraşcu, fiind una dintre puţinele piese de teatru create după cartea unui autor român contemporan.

“Ziua în care a fugit somnul” este un spectacol creat pentru copii, care prezintă universul acestora şi rolul pe care somnul îl joacă în viaţă lor. Este o piesă de teatru educativă ce împleteşte realitatea cu imaginaţia şi se adresează atât copiilor care invententeaza cele mai năstruşnice motive pentru a nu adormi, cât şi părinţilor care nu mai găsesc soluţii ingenioase pentru a-I face pe cei mici să îmbrăţişeze somnul.Piesa de teatru este una interactivă, despre experienţele de care copiii au nevoie pentru a deveni adulţi responsabili şi crează un cadru de basm ce încânta toţi spectatorii. Aceasta va avea loc în dată de 13 mai, ora 18:00, la Casă de Cultură a Studenţilor şi vă invită să redescoperiţi lumea plină de poveste a micuţilor. “Ziua în care a fugit somnul” este un spectacol plin de imaginaţie şi surprize, iar în cadrul acestuia va fi prezentă şi autoarea cărţii, Victoria Pătraşcu, care va sta la dispoziţie pentru o sesiune de autografe şi fotografii.

 Suntem entuziasmaţi ca pe 13 mai să ne întâlnim cu voi, copii şi părinţii din Cluj, şi ne bucurăm să aducem la scenă mare una dintre cele mai frumoase poveşti de azi, “Ziua în care a fugit somnul”. Povestea este precum o călătorie la care nu porneşti niciodată singur, ci alături de un întreg univers care începe să devină parte din ţine, un ţine în care încap trăirile şi emoţiile tale. Poveştile sunt parte din devenirea noastră, şi felul în care alegem să ne apropiem copiii de carte şi lectură stă în mâna noastră, căci iată creativitatea, dar mai ales motivaţia internă, devin propriile resurse care ne permit să inventăm orice. Aşa am inventat şi spectacolul "Ziua în care a fugit somnul" după cartea scrisă de autoarea Victoria Pătraşcu, cu ajutorul celor 4 artişti români de valoare care ai teatrului din România” a declarat Miră Loghin, Fondator Momolino Teatru şi Poveşti pentru copii.

Regia este realizată de Antoaneta Zaharia, distribuţia de Antoaneta Zaharia, Ioana Flora, Mihaela Velicu , iar costumele şi decorurile de Doina Pop.

Vârstă minimă recomandată este de 3 ani.

Comentarii Facebook