Petrecere cu sute de oameni în Cluj-Napoca, la 2 zile de la ridicarea restricțiilor - FOTO


Tinerii din Cluj-Napoca nu au stat mult pe gânduri și, la două zile după ridicarea restricțiilor, au luat cu asalt un club din zona Cluj Arena, la o petrecere de joi seara. Se pare că nu au uitat vechile obiceiuri. 

Tinerii au dat uitării distanțarea, regulile de igienă, iar organizatorii de ajustarea capacității pentru a scădea transibilitatea.

De mască a uitat toată lumea încă de miercuri, prima ”zi de libertate”, iar acum au luat cu asalt discotecile. La intrare în clubul de la Cluj Arena coada este de circa 30 - 40 de metri. Probabil, în weekend, în Cluj-Napoca va fi mai ceva ca pe litoral în zilele bune, de pe Piezișă până la cluburile din centru. 

„Eliminarea tututor măsurilor de siguranță nu înseamnă că situația este sigură”

Medicul Octavian Jurma avertizează populația, spunând că renunțarea la aceste măsuri va crește nivelul de nesiguranță al persoanelor pe plan social, având în vedere incidențele ridicate din oraș. Practic, oamenii se vor teme pentru sănătatea lor din pricina celor care nu vor asculta sfaturile medicilor.

Eliminarea tututor măsurilor de siguranță nu înseamnă că situația este sigură, dimpotrivă, abandonarea gestionării pandemiei la o incidență foarte ridicată va crește nivelul de nesiguranță la locul de muncă sau divertisment și va produce foarte multe probleme sociale și economice care vor trebui gestionate individual și la nivel de organizație!”, a mai spus doctorul.

Urmează o perioadă în care riscul de infectare va crește dar sprijinul statului dispare. Imaginați-vă stresul pentru persoanele vulnerabile sau responsabile ca orice spațiu comun, de la spitale la restaurante și transport în comun este acum lăsat complet pe seama negaționiștilor”, a mai adăugat medicul.

Comentarii Facebook