Pestii Piranha si Pangasius pot fi vazuti in acvariile de la USAMV Cluj

Noul acvariu al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (USAMV) a fost inaugurat astazi. Principala atractie sunt pestii Piranha si Pangasius, care nu mai pot fi intalniti nicaieri in Romania.

Cele 15 acvarii vor "gazdui" 150 de specii de pesti si vor fi folosite atat de cercetatori, dar vor putea fi vizitate si de clujeni. Complexul acvatic a fost inaugurat in 2003, dar anul trecut bazinele au suferit fisuri, asa ca specialistii USAMV Cluj au decis ca trebuie facute investitii in valoare de 30.000 de lei pentru refacerea acestora.

Coordonatorul complexului acvatic, profesorul Ioan Bus, a declarat ca, pe langa refacerea bazinelor pentru pesti, au fost facute investitii si pentru amenajarea unor spatii cat mai naturale in care sa fie amplasate acvariile. "Avem circa 150 de specii de pesti, inclusiv acesti celebri Piranha, pe care ii tinem acum cu alti pesti pentru a vedea cum se comporta, este un studiu si pentru noi", a mai spus Ioan Bud.

In acvariile USAMV Cluj sunt 6 astfel de pesti, trei care au 1,5 kg, iar restul mai mici. Complexul are un acvariu de mari dimensiuni si alte 14 mai mici si poate fi vizitat intre orele 10.00 - 16.00 in timpul saptamanii, iar in week-end programul va fi mai scurt, de la 10.00 la 14.00. Bieletele pentru copii, elevi, studenti sunt de 2 lei, iar pentru adulti de 3 lei.


Comentarii Facebook