Peste 15.000 de participanţi clujeni la Festivalul ”Colours of Cluj”. Va urma o ediție și în 2014 - Galerie FOTO

 

Organizatorii Festivalului ”Colours of Cluj” anunță că în cele 4 zile ale evenimentului au înregistrat un număr de 15.000 de participanți.

 

Cele peste 60 de manifestări şi activităţi propuse de Asociaţia Film şi Cultură Urbană (AFCU) şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup au strâns peste 15.000 de vizitatori ce au colorat împreună Clujul într-o perioadă a anului de obicei mai săracă în programe. 

 

Aproximativ 2.000 de persoane au asistat joi, 1 august, la inaugurarea festivalului, unde a fost lansat proiectul de videomapping interactiv ”Dancing House” („Casa care dansează”) a artistului media Klaus Obermaier

 

Evenimentul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate a fost ”Noaptea albă la Grădina Botanică”, un eveniment-premieră care a îmbinat tururile ghidate cu momentele muzicale, poetice, de teatru şi dans. Cei aproape 3.000 de spectatori au asistat sâmbătă la un recital instrumental susţinut de Mira Gavriş (pian), Radu Dunca (vioară) şi Vilhelm András (violoncel), la un recital unic susţinut de mezzosoprana clujeană Iulia Merca (invitaţi: soprana Simona Băltog şi trio-ul Gravriş – Dunca – Vilhelem) şi la un spectacol creat special pentru acest festival, care a alternat arii de operă cu texte din piesele trupei Semnal M, precum şi la spectacolul „This is my body. Come into my mind” (Create.Act.Enjoy).

 

Piaţa Unirii a fost unul dintre punctele centrale ale festivalului. Aproximativ 2.000 de persoane au asistat la spectacolele pentru copii, au dansat pe scena pentru amatori sau au ascultat concertele susţinute de trupele clujene The Glass Fish, Satellites, Mushroom Story, Mojo Barrel, Quantum Drive, Kaleidonescu şi Natif, precum și Domino şi Marius Mihalache Band împreună cu Irina Sârbu. 

 

Alți aproape o mie de persoane s-au adunat aici duminică după-masă pentru a participa la „Bătaia cu culori” organizată în premieră în România, cu sprijinul Revistei Bulevard. Şi instalaţiile propuse de artiştii clujeni pentru Bulevardul Eroilor s-au bucurat de succes, cel mai mare interes suscitându-l proiectul „Ton pe beton” (Galeria A1), prin pianina pusă la dispoziţia trecătorilor pe stradă, unde zeci de pianişti, amatori ori profesionişti, au încântat trecătorii cu recitaluri ad-hoc.

 

Organizatorii precizează că după succesul din 2013 va urma și ediția a doua, în 2014.

 

Comentarii Facebook