Duminica 28 Aprilie

Peripețiile unui englez care a călătorit cu CFR: ,,Nu recomand în viața mea”


Un turist englez și-a dorit să parcurgă drumul București-Viena cu trenul ca să se bucure de priveliștile minunate. Britanicul și-a rezervat un loc la clasa 1 ca să călătorească într-o stare de relaxare totală, însă a rămas nedormit, fără apă și dat jos din tren.

Tom Thorton, cunoscut pentru clipurile sale de călătorii de pe Youtube a decis să călătorească din București în Viena cu trenul și să documenteze toată experiența sa pentru un clip de pe canalul său, anunță CANCAN.

„Astăzi o să vă iau cu mine în ceea ce trebuie să fie o călătorie de 18 ore, cu trenul, din București în Viena. Este una dintre cele mai lungi călătorii de noapte din Europa și abia am așteptat să pornesc la drum, mai ales, având în vedere că o să călătoresc la clasa I de această dată. O să am propriul meu compartiment de dormit și chiar un duș. O să vă arăt cum e să călătorești cu un tren de noapte din România, cât a costat biletul și cum stau lucrurile la graniță. Dar de asemenea, o să vă spun și cum această călătorie a ajuns să fie una pe care nu aș recomanda-o nimănui”, spune englezul la începutul clipului său. 

Odată urcat însă a realizat că lucrurile nu stau chiar așa, în ciuda faptului că turistul își rezervase o cameră la clasa 1 care vine cu baie și mai important duș, englezul nu a putut face baie, evident pentru că apa de la robinete nu funcționa. Mai apoi, la granița dintre România și Ungaria, trenul a întârziat foarte mult, iar turistul, în așteptarea vameșilor care trebuiau să verifice pașapoartele, a mai prins doar trei ore de somn.

tom3.jpg

Ieșit într-adevăr din țara noastră, englezul a primit vestea bombă a cursei, trenul în care se urcase în București și care trebuia să ajungă la Viena s-a oprit în Budapesta. Călătorii au fost obligați să coboare și să aștepte alt tren care mergea în direcția dorită.

Colac peste pupăză, biletul pe care la primit pentru noul tren era diferit de cel achiziționat inițial, astfel britanicul și-a continuat drumul până la Viena la clasa a 2-a. drumc.jpg

Concluzia turistului după toate peripețiile? „Nu recomand în viața mea”.


Comentarii Facebook