Miercuri 24 Aprilie

Peninsula 2013 - CONCLUZII: Electric Castle a ridicat prea mult standardul

 

Festivalul Peninsula a reușit să aduce la Cluj mulți iubitori de muzică electronică din toată țara, dar și din străinătate. Au fost unele probleme de organizare, la care s-a adăugat și concurența făcută de cei de la Electric Castle. 

 

Logistic vorbind, Peninsula  a fost un eveniment imens. Scara la care s-a desfășurat totul a eclipsat tot ce s-a realizat la Tg-Mureș și a făcut ca vechiul format să pară un joc de copii. În esență formatul a rămas neschimbat, cu cele 4 scene tradiționale, dar la care s-au adăugat o mulțime de scene secundare. Cu cel puțin 10 scene, Peninsula rămâne și în acest an cel mai mare festival de pe scena românească. Din păcate, densitatea prea mare a făcut ca totul să pară un pic haotic pentru că zonele au fost prea puțin delimitate, și nu toate au fost inspirat așezate. De departe, cele mai bune zone din festival au fost Insula Janis și Bruno Wine Garden, organizate în așa fel încât să ofere participanților un popas intim.

 

Efortul depus de organizatori pentru amenajarea spațiului a fost unul imens. Nu e ușor să miști sute de oameni pentru a amenaja aproape 50 de zone de activități distincte, dar munca depusă s-a văzut. În doar câteva zile organizatorii au transformat două clădiri abandonate ale unei foste unități militare și zona adiacentă într-o zonă potrivită pentru festival”, scrie techno.ro.

 

Problemele au fost pe partea muzicală. Au fost anulate cțteva concerte pe ultima sută de metri, iar programul s-a modificat din mers, fiind anunțate alte anulări în timpul evenimentului. ”La Freedom Arena calitatea invitaților a scăzut simțitor. Exceptându-i pe Umek, Pete Tong și Horace Dan D, invitații nu au reușit să atragă nici măcar prin numele lor. Un mare succes a avut însă Kiss Terrace unde Utah Jazz și Stamina MC, Camo & Krooked & MC Youngstar, N.O.H.A și Modestep au reușit să încânte o mulțime bună. La scena principală, Paul Kalkbrenner  a stârnit valuri de aplauze, chiar dacă noi nu am fost prea impresionați. Mai încântați am fost de prestația lui Albarosie sau de cea a celor de la Ska-P, care au știut să facă și un pic de activism.

 

Peinsula a suferit din cauza lipsei unui line-up puternic și asta s-a reflectat în special în cifre mai mici de prezență. Până la urmă, un festival de muzică e doar un bar supradimensionat dacă lipsesc atracțiile sonore. Cu toate acestea, locul de desfășurare a evenimentului este foarte promițător și probabil nu au vrut să riște totul de la prima ediție pentru că anunțul mutării din orașul natal a stârnit mari controverse între fanii evenimentului”, au mai notat cei de la site-ul de muzică electronică, techno.ro.

 

Organizatorii festivalului Peninsula au anunțat cifre privind publicul numai pentru prima zi a evenimentului, când s-ar fi înregistrat 15.000 de spectatori.

 

Tehno.ro este primul site românesc de muzică electronică, apărut în 1999 ghidându-se după mult mai celebrul techno.de.

Comentarii Facebook