15 mii de spectatori, în prima zi, la Festivalul Peninsula. Vedete au fost Kalbrenner și Alborosie - FOTO

 

Prima zi a Festivalului Peninsula a atras 15 mii de spectatori pregătiți de petrecere în noua locație de la Cluj-Napoca, de pe Valea Gârbăului, se laudă organizatorii.

 

În prima parte a festivalului au apărut și problemele, cinci tineri fiind reținuți de poliție pentru consum de droguri. Ei au fost eliberați. Citește AICI detalii.

 

Deschiderea incendiară a festivalului care a atras cei mai mulți petrecăreți a fost asigurat de superstarul muzicii electronice, Paul Kalkbrenner, și de maestrul raggae-ului, jamaicanul de origine siciliană, Alborosie. 

 

Vezi AICI fotografii din prima seară.

 

Petrecerea de deschidere a festivalului a fost subliniată și de show -ul de deschidere a trupei autohtone Vița de Vie de pe Main Stage. Concertul maeștrilor muzicii electronice românești, Șuie Paparude, a încins atmosfera în Freedom Arena  printr-un triplu bis. Principalii locației Cluj Rock Stage, Luna Amară și-au reiterat locul fruntaș în muzica rock românească, iar Dj-ul Utah Jazz a încheiat programul oficial al primei zile.

 

Muzica alternativă s-a instalat în cortul MIÉRT Pub, unde formațiile clujene Knock Out și Katapult au asigurat distracția. Dacă iubitorii de folk s-au delectat la scena Janis Island,  Red Bull Sound of Town a reunit cei mai renumiți dj-i din cluburile clujene și odată cu muzica lor și o mulțime însemnată de peninsulari.

 

Noua locație a Festivalului Peninsula aduce o serie de atracții precum insula Janis unde spiritul vamaiot s-a instalat datorită corabiei uriașe, dar și a nisipului și stufului de pe terasa de aici. Desigur cafeneaua Insomnia a atras privirile peninsularilor cu insectele din sârmă, iar Bruno Unplugged Winegarden a găzduit curioșii în locația lor inedită. 

 

Youth Capitala Europeana 2015 alături de ONG-urile prezente au oferit un program celor interesați de activitățile noastre non- muzicale.

 

Prima seara de patru zile  din Valea Gârboului a fost încununată și de petrecerea de la Tatratea , dar și locația inedită Cleo a atras numeroși petrecăreți în special datorită decorului și a priveliștii de aici asupra întregului festival. Noile locații au furat interesul celor prezenți, iar noul concept a fost pe placul peninsularilor, drept dovadă stau și petrecerile  care s-au prelungit până după răsăritul soarelui.

 

Prima zi a festivalului a însemnat și vizita oficialilor administrației clujene, primarul Emil Boc și viceprimarul Horváth Anna au făcut turul festivalului, prezent a fost și fostul ministru al mediului,  Borbély László. 

 

Cele mai importante atracții din seara de vineri, 19 iulie, vor fi Emir Kusturica, Umek, Benga și Dj-i Camo&Krooked. Scena principala va găzdui și formația italiană The Sweet Life Society, iar numeroase alte atracții vor fi oferite și de restul locațiilor festivalului.

 

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Peninsula are loc în perioada 18-21 iulie pe Valea Gârbăului.

Comentarii Facebook