Orașul prinde culoare la festivalul ”Colours of Cluj” VIDEO


În perioada 1-4 august Clujul va prinde culoare în cadrul primei ediții a festivalului ”Colours of Cluj” unde peste 20 de artisti vor da viata orasului prin 60 de manifestari si activitati în diverse locuri publice din Cluj-Napoca, in cadrul temei "Impreuna".

Ne-am dorit să organizăm un festival într-o perioadă în care, de obicei, în Cluj nu se întâmplă nimic. Iar dacă alții spun că în august orașul «este mort», noi vrem să îl aducem la viață printr-o serie de evenimente active, în care spectatorii pot deveni la rândul lor actori. Tot pentru a crește gradul de participare și a avea evenimente cât mai accesibile tuturor, activitățile se desfășoară în aer liber, în spații publice. Nu în ultimul rând, «Colours of Cluj» este un festival în care cea mai mare parte a invitaților sunt artiști clujeni; promovăm tot ce e mai bun în oraș și îi susținem la rândul nostru pe acei oameni care dau viață culturii în Cluj-Napoca”, a declarat Andreea Iacob, președintele Asociației SHIFT Transilvania Art Grup.

Festivalul va include spectacole de teatru, dans, arte vizuale și multimedia, precum și concerte. De asemenea, un eveniment inedit va avea loc în Cluj: o clădire din centrul istoric va fi pusă în valoare prin proiecții video realizate pe fațada acesteia și controlate prin gesturi chiar de spectatori.

Ateliere de activități creative îi vor invita pe spectatori să urce pe scenă pentru a deprinde abilități practice, iar dansatorii amatori vor avea o scenă dedicată pe care vor putea deveni o parte a spectacolului, pentru a se putea exprima prin dans și muzică. Spații speciale vor fi destinate, de asemenea, creatorilor de obiecte artizanale, hand-made.

Festivalul include activități destinate tuturor categoriilor de vârstă, de la atelierele pentru copii și până la cele gândite special pentru persoanele de vârsta a treia. Programul mai include activități sportive, evenimente culinare și conferințe.

Colours Of Cluj from Fox In The Box on Vimeo.

Comentarii Facebook