Miercuri 24 Aprilie

Omul modern, prezentat intr-o expozitie la Turnul Croitorilor


Asociatia Socio-cultural apARTe, in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, organizeaza expozitia artistului plastic Romulus Boicu - "Refractia omului modern", la Turnul Croitorilor.

Expozitia va fi deschisa in perioada 10-30 septembrie 2011. "Refractia omului modern" reuneste o serie de tablouri si sculpturi ale artistului plastic, tema centrala fiind conditia omului contemporan transformat intr-un amestec de corpuri si fete secatuite de presiunea lumii de astazi.

"Trupurile reprezentate de Romulus Boicu ascund, in fapt, robotizarea si mecanizarea maselor, iar in acest univers artistul este elementul de refractie. Personajele sale sunt fiinte dezumanizate care traiesc intr-o societate mecanizata, intr-un univers golit de viata si substanta in care pâna si animalele au ajuns sa aiba un trai robotizat, static, cu program fix si activitati reduse, devenind simple accesorii", au precizat organizatorii.

Pentru Romulus Boicu, expozitia reprezinta finalul unei etape de creatie, care are ca puncte centrale simboluri ale degradarii si personaje care falseaza in stari, emotii si expresii. Expozitia a fost prezentata pentru prima data in Bucuresti, apoi la Piatra Neamt si Sibiu, iar cea de la Cluj-Napoca va incheia seria.

Vernisajul expozitiei va avea loc sambata, 10 septembrie, de la ora 16.00.

Romulus Boicu s-a nascut la 1 iunie 1986, la Piatra Neamt. Este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sectia Arta murala, profesor Ion Achitenie, promotia 2008 si absolvent al Masterului in arte decorative, Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, sectia Arta murala, prof. Ion stendl, promotia 2010. Din 2010 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Comentarii Facebook