Vineri 5 Martie

O localitate din județul Cluj, printre cele 12 stațiuni turistice de interes național și local, atestate de GuvernGuvernul a decis, joi, să ateste 12 localități din România drept stațiuni turistice de interes național și local.

Printre ele se află şi Pojorâta, comună din judeţul Suceava, de unde porneşte Transrarăul şi în care se află celebrul pas Mestecăniş, care leagă Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei. În pasul Mestecăniş tocmai s-a definitivat, însă, construirea unei gropi de gunoi ecologice, amplasată însă chiar în vîrful muntelui şi la marginea drumului european E576, care leagă Transilvania de Bucovina, potrivit Mediafax.

De asemenea, localităţile Borsec - judeţul Harghita şi Suceviţa - judeţul Suceava au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de joi, acestea având şansa atragerii de finanţare nerambursabilă.

Executivul a mai decis ca alte 10 localităţi sau zone componente ale unor localităţi să primească atestare ca staţiuni turistice de interes local, printre care se numără și o localitate din județul Cluj.

Iată care sunt localitățile atestate drept stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier - judeţul Gorj, Boghiş - judeţul Sălaj, Colibiţa - judeţul Bistriţa-Năsăud, Moisei - judeţul Maramureş, Negreşti Oaş – judeţul Satu Mare, Pojorâta – judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş – judeţul Mureş, zona Băile Banffy – municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti-Băi – municipiul Moineşti, judeţul Bacău.

"Prin promovarea ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, aceste localităţi vor avea şanse mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca staţiuni turistice de interes naţional 43 de localităţi, iar 57 de localităţi au primit atestatul de staţiuni turistice de interes local", se menţionează într-un comunicat de presă.

Comentarii Facebook