Sambata 11 Iulie

O fostă prezentatoare de la PRO TV explică: Andrei Zaharescu lua șpagă la greu. Tăia chitanțe scrise de el

 

Ioana Moldovan, cea care a prezentat jurnalul matinal de la PRO TV, a povestit cum lua șpagă colegul ei de pupitru.

 

Dezvăluirile au apărut după ce Doina Gradea, fosta asistentă personală a lui Adrian Sârbu, a început să scrie o istorie a postului PRO TV. Gradea a scris că Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu au fost dați afară pentru că au prezentat un ”jurnal comercial”.

 

Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, a reacționat și a spus că ea nu a prezentat niciodată acest jurnal. 

 

Ioana Moldovan a intervenit și a făcut lumină în acest scandal, cu o dezvăluire. ”Am văzut că se lucrează intens la istoria PRO TV. Am dat peste cearta dintre Doina Gradea şi Andreea Berecleanu. Doina zice că Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu au fost mutaţi din televiziune pe motiv că „au prezentat un jurnal de dimineaţă mult prea comercial“. Andreea zice ca ea nu a prezentat niciodată jurnalul de dimineaţă. Şi de aici a izbucnit cearta. Gradea a făcut-o proastă, Berecleanu a făcut-o „uşieră“.

 

Mă văd nevoită stimaţi telespectatori, să vă povestesc cum au stat lucrurile. Acţiunea se petrece în 1998. Ştirile de dimineaţă erau prezentate nu de Berecleanu şi nici de Gradea, ci de mine, Ioana Moldovan. Îl aveam partener de prompter pe actualul consul al României în Africa de Sud, îndrăgitul Andrei Zaharescu. Zaharescu lua şpagă la greu de la invitaţi. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scăpa. În fiecare dimineaţă ne arăta ceasurile lui scumpe şi pantofii preţioşi. Eu, Neti, Irina Reisler şi Ioan T. Morar, ceilalţi prezentatori din matinal, habar n-aveam de acest comerţ. Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieţilor doctori chitanţe scrise de el.

 

Într-o zi, o doctoriţa invitată în emisiune şi-a uitat banii acasă şi, într-un moment în care Zaharescu nu era în studio, a întrebat-o pe Reisler dacă poate să plătească data viitoare. Aşa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu. În loc să fie dat afară, pus să aducă banii înapoi şi dat pe mâna poliţiei, Zaharescu a fost mutat într-o sinecură la Petrom. Eu şi, probabil, ceilalţi prezentatori am fost chemaţi la avocata trustului, Liliana, şi forţaţi să semnăm o hârtie prin care ne angajam să nu pomenim vreodată de aceste hoţii. În caz că vorbeam, urma să plătim o sumă uriaşă. Eu aveam 21 de ani, eram în ultimul an la teatru şi îmi doream slujba, aşa că am semnat. Cred că a semnat multă lume, fiindcă vestea se răspândise.

 

A fost un abuz juridic inimaginabil şi toată lumea a înţeles încă de atunci că Zaharescu nu putea să fie singur în această poveste. El împărţea cu cineva sumele culese zi de zi şi cred că acel cineva a avut grijă să-l facă dispărut. Asta e doar o frântură din istoria cu umbre a Pro TV care, iată, nu seamănă deloc cu versiunea poleită a oamenilor care se mândresc cu ea”.

 

Andrei Zaharescu este acum consulul României în Africa de Sud.

Comentarii Facebook