O clujeancă va reprezenta România la Eurovision. Cine este Roxen VIDEO


Artista originară din Cluj-Napoca, Roxen, a fost desemnată reprezentanta României la ediția din 2020 a concursului Eurovision, de la Rotterdam.

Roxen este o artistă complexă, ce a lansat primul său single în vara lui 2019, cu un sound visător şi melodii care aduc în prim-plan o stare de reverie.

Roxen s-a născut la Cluj, cântă de la vârsta de 7 ani, a participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. În copilărie, era fascinată de domeniul artistic: se imagina scriind şi publicând cărţi, cânta la toate serbările, punea în scenă piese de teatru, pe care le filma.  Atunci a simţit că marele ei vis este să fie pe scenă. Pentru ea, fiecare experienţă muzicală este o nouă călătorie spre alte lumi, scrie eurovision.tvr.ro.

Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună!”, spune artista.

"În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen.

Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate atât la radiourile din România, cât şi în playlisturile televiziunilor de specialitate.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlisturile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioanede vizualizăripe YouTube.

Pentru ediția din acest an a concursului Eurovision, selecţia în vederea Finalei Naţionale s-a concentrat, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de către o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum: abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală, expresivitatea.

Decizia finală de selecţie a vocii care să ne reprezinte la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de dna Florentina Aron, notar public.

Comentarii Facebook