Miercuri 24 Aprilie

Absolventă la Cluj, Diana Alexandra Pocol a jucat în două filme de Oscar


Diana Alexandra Pocol, absolventă a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima' Cluj-Napoca, a jucat în două dintre filmele premiate la Oscar în 2020, ”Rocketman” și ”Judy”.

Diana Alexandra Pocol este din Abrud, a absolvit Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia şi a Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentaţi. A fost o experienţă uimitoare”, a declarat Diana Alexandra Pocol despre ”Rocketman”, film premiat cu Oscar pentru ”Cel mai bun cântec original” pentru piesa ”Im Gonna Love Me Again”, compusă de Elton John şi interpretată de Taron Egerton. Actrița româncă a interpretat rolul ”Mary”, secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John a semnat primul său contract, potrivit viva.ro.

Diana Alexandra Pocol a primit o bursă în Marea Britanie, la Academia de Muzică din Essex, unde a ales să se facă actriță. Pentru a se întreține a lucrat ca și ospătăriță și între timp a ajuns să facă parte din castingul filmului ”Judy”, în care a jucat rolul versiunii tinere a marii actriţe Ava Gardner (un film cu o distribuție de excepție: Renée Zellweger, Rufus Sewell şi Finn Wittrock).

Debutul artistic și l-a făcut în ultimul an de facultate, în ”Nunta lui Figaro”, unde a interpretat rolul Susanna, pe scena Operei Române din Cluj. Diana avea însă o pasiune pentru actorie încă din timpul școlii, unde a participat de două ori la Concursul Naţional de Teatru pentru Elevi ”Lucian Blaga”.

Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger! În timpul vizionării, nu puteam să nu observ similitudinile dintre personalitatea mea şi personaj, iar dorinţa de a fi în locul ei a reprezentat scânteia ce m-a determinat drumul pe care sunt acum”, a declarat Diana Alexandra Pocol, conform viva.ro.

Comentarii Facebook