Luni 30 Ianuarie

Noaptea Muzeelor va fi organizata la Cluj in 14 mai! VEZI programul

 
Noaptea Muzeelor va fi organizata la Cluj Napoca sambata, 14 mai, in cadrul Festivalului European Noaptea Muzeelor.

Astfel, publicul va avea acces in Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Transilvaniei precum si Muzeul "Octavian Goga" Ciucea, care vor putea fi vizitate in mod gratuit.

La Muzeul de Arta Cluj, din Piata Unirii, va putea fi vazuta expozitia "Henri Cartier-Bresson in… Oltenia", care "prezinta o suita de 50 de fotografii alb-negru din timpul vizitei celebrului fotograf francez Henri Cartier-Bresson (1908-2004) in Oltenia, parte din calatoria facuta alaturi de Martine Franck (n.1938) in Romania, in anul 1975. Realizate in ziua de 7 mai 1975 la Craiova, Ramnicu-Valcea si in alte localitati din Oltenia, imaginile nu documenteaza doar locurile vizitate de cunoscutul cuplu de fotografi, avandu-i in centru de cele mai multe ori, ci surprind ca ambianta si imaginea dramatica a unei Romanii aflate in plin comunism", precizeaza reprezentantii Muzeului.

Evenimentul este realizat in parteneriat de Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul de Arta Craiova, Asociatia Focus Oltenia, Fotoclubul "Mircea Faria" Craiova si Compania Art Act.

De asemenea, cu prilejul Noptii Muzeelor, in data de 14 mai, de la ora 20.00, la sediul Muzeului de Arta Cluj-Napoca va avea loc si vernisajul expozitiei "Fotografiza o celebritate!"

La Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, va putea fi vizitata si Sectia Pavilionara, din strada Memorandumului, nr. 21, dar si la Parcul Etnografic National "Romulus Vuia", unde intrarea va fi gratuita intre orele 09.00 – 17.00.

Muzeul "Octavian Goga" din Ciucea, va fi deschis pana la ora 22.00, cu posibilitatea ca muzeul sa poata fi vizitat pana la 2.00 noaptea in cazul in care vor fi solicitari.

Comentarii Facebook