”Noapte albă” la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în weekend


Clujenii pot participa în acest sfărșit de săptămână la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul programului „Nocturna muzeala” care isi propune sa ofere publicului posibilitatea de a petrece o seara vizitand muzeul gratuit.

Sambata, 27 iulie 2013, publicul va avea acces la expozitii cu teme clasice ale artelor plastice: peisajul. Expozitia face parte dintr-un amplu proiect de valorificare a unor tematici si perioade semnificative ale istoriei artei din perspectiva patrimoniului detinut de Muzeul de Arta Cluj-Napoca si cuprinde artisti de renume atat pentru arta universala, cat si pentru arta romaneasca.

O alta tema va fi Thorma JAnos si colegii, discipolii. Aceasta expozitie este prezentata la Muzeul de Arta Cluj-Napoca si la Galeria Quadro si este realizata in colaborare cu Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Muzeul Thorma Janos din Kiskunhalas, Muzeul Judetean Mures, Muzeul Tarii Crisurilor-Oradea, Muzeul National Secuiesc din Sfantul Gheorghe, Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Turr Istvan, Baja, Muzeul Katona Jazsef, Kecskemet.


Programul are ca scop stimularea interesului pentru institutia muzeala si raspunde principiului accesului liber la cultura.

Comentarii Facebook