Netflix, obligată de guverne să șteargă mai multe filme și seriale


Deși Netflix este una dintre cele mai mari platforme de streaming online, aceasta nu este mai presus de lege, compania americană fiind nevoită să se supună cerinţelor guvernamentale fiecare țară în care îşi desfăşoară activitatea la fel ca orice televiziune locală. Acest lucru înseamnă că, uneori, nu pot pune la dispoziție absolut orice conținut își doresc.

Potrivit raportului de guvernanţă socială de mediu recent publicat de companie, Netflix a eliminat în cei 25 ani de la înfiinţare nouă titluri din catalogul său de conţinut, în conformitate cu cerinţele guvernamentale, scrie go4it.ro.

Raportul Netflix a menţionat că, deşi catalogul său diferă de la o ţară la alta din mai multe motive, inclusiv drepturi de licenţiere, „în unele cazuri am fost, de asemenea, nevoiţi să eliminăm anumite titluri sau episoade de titluri în anumite ţări din cauza cerinţelor de la preluarea guvernului.”

Un reprezentant Netflix a declarat că pentru a răspunde unei solicitări pentru eliminarea de conţinut, compania trebuie să primească în scris o solicitare legal emisă de un organism guvernamental. Reprezentantul a adăugat şi că Netflix încearcă în mod activ respingerea acestor solicitări, dând ca exemplu un caz recend din Brazilia unde „o instanţă inferioară a hotărât, că ar trebui să eliminăm din catalog filmul  The First Temptation of Christ.” Compania a făcut apel la Curtea Supremă şi a câştigat.

Iată lista celor nouă filme oprite de la vizionare pe Netflix, între 2015 şi februarie 2020:

În 2015, Netflix a respectat solicitările autorităţilor din Noua Zeelandă pentru a elimina filmul The Bridge, clasificat drept „inacceptabil” în această ţară.

În 2017, Netflix a respectat Autoritatea vietnameză de radiodifuziune şi informaţii electronice (ABEI) pentru a elimina filmul Full Metal Jacket

În 2017, Netflix a respectat Comisia Germană pentru Protecţia Tineretului (KJM) pentru a elimina Night of the Living Dead. O versiune a filmului este, de asemenea, interzisă în ţară.

În 2018, Netflix s-a conformat cu Autoritatea de Dezvoltare Media din Singapore (IMDA) pentru a elimina Night of the Living Dead, The Legend of 420 şi Disjointed.

În 2019, Netflix s-a conformat Comisiei de comunicare şi tehnologie informaţională din Arabia Saudită pentru a elimina episodul - „Arabia Saudită” - din serialul Patriot Act with Hasan Minhaj.

În 2019, Netflix s-a conformat cu Autoritatea de Dezvoltare Media din Singapore (IMDA) pentru a elimina The Last Temptation of Christ.

În 2020, Netflix s-a conformat cu Autoritatea de Dezvoltare Media din Singapore (IMDA) pentru a elimina The Last Hangover.

Comentarii Facebook