Mihai Chirilov, in juriul festivalului anim'est. Festivalul de animatie va poposi si la Cluj-Napoca in octombrie


Mihai Chirilov, considerat a fost unul dintre cei mai importanti critici de film din Romania, este in juriul anim'est. Festivalul se desfasoara in perioada 8-17 octombrie in Bucuresti, urmate de un follow-up la Cluj-Napoca, in perioada 22-24 octombrie.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est este la cea de-a cincea editie, iar la Cluj-Napoca peliculele vor putea fi urmarite la Cinema Victoria.

"Filmele selectionate in competitiile de lung metraj si scurt metraj international, film studentesc, film romanesc si film balcanic – Balkanimation vor fi judecate anul acesta de doua jurii alcatuite din personalitati de prestigiu ale filmului european, invitate la Bucuresti special pentru a hotari destinatarii premiilor celei de-a cincea editii a celui mai important festival de film de animatie din Romaia – anim'est, care va avea loc in perioada 8-17 octombrie 2010 la Bucuresti", anunta organizatorii.

Intre membrii juriului se numara criticul de film roman Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si curatorul Festivalului de Film Romaesc de la New York, Simone Massi, regizorul filmului Memories of Dogs, castigator al Premiului pentru Cel mai bun Scurt Metraj la editia din 2007 a anim'est. Phil Mulloy,  unul dintre cei mai de succes regizori britanici de animatie independenta ai ultimelor decenii, Regina Pessoa si Erik van Schaaik, regizorul Fantomei de la Cinema, scurt metrajul premiat cu Trofeul anim'est in 2009.

Acestia vor alege castigatorii premiilor pentru Cel mai bun Scurt Metraj, Cel mai bun Lung Metraj, precum si pe cel al Trofeului anim'est, oferit unui film din sectiunea Scurt Metraj International.

Comentarii Facebook