Melania Ursu, premiul pentru intreaga cariera la Gala UNITER de luni seara! Vezi lista castigatorilor


Gala premiilor UNITER si-a desemnat castigatorii, luni seara, la Teatrul Odeon din Bucuresti.

"Ultima zi a tineretii", in regia lui Yuri Kordonsky, de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, iar premiul pentru regie i-a revenit lui Laszlo Bocsardi, pentru "Caligula", de la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova.

Actrita Teatrului National din Cluj-Napoca, Melania Ursu, a primit premiul pentru intreaga cariera.

La ceremonia de la Teatrul Odeon au asistat Principesa Margareta si Principele Radu, ministrul Culturii Kelemen Hunor, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, actrita Jacqueline Bisset, actorul si regizorul Michael Pennington si scriitorul Tobias Biancone. De asemenea, premiile au mai fost acordate de Marcel Iures, Mircea Diaconu si Mariana Mihut, iar momentele de laudatio pentru premiile speciale au fost sustinute de Tompa Gabor, Monica Davidescu, Alice Georgescu.

Vezi castigatorii premiilor UNITER 2012:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Ultima zi a tineretii", dupa Tadeusz Konwicki, regia Yuri Kordonsky (Teatrul National "Radu Stanca", Sibiu)

Premiul pentru cea mai buna regie: Laszlo Bocsardi, pentru "Caligula", la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal: Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal: Mariana Mihut, pentru rolul bunicii din spectacolul "ingropati-ma pe dupa plinta", la Teatrul Bulandra din Bucuresti

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar: Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", de la Teatrul Bulandra, Bucuresti.

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar: Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "insemnarile unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din Bucuresti.

Premiul pentru cea mai buna scenografie: Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita batranei doamne", la Teatrul National Bucuresti.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistica Razvan Popa, o productie a Societatii Romane de Radiodifuziune

Premiul pentru cel mai bun debut: Raluca Vermesan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din Bucuresti

 
Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor si a propunerilor membrilor, Senatul UNITER a acordat urmatoarele premii:

Premiul de excelenta - in memoriam Alexandru Tocilescu

Premiul pentru intreaga activitate - Valer Dellakeza (actor), Melania Ursu (actrita), Cristian Hadji-Culea (regizor), Judit Dobre-Kothay (scenografie) si stefan Oprea (critica si istorie literara)

Premiul special pentru muzica de teatru - Arpad Konczei

Premiul special pentru teatru de copii - Anca Zamfirescu

Premiul special pentru teatru de papusi - Liviu Steciuc


In cadrul galei au mai fost decernate:

Premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 2011: "Ultimul pact", de Oana Maria Cajal

Premiu special pentru critica de teatru - Monica Andronescu

Premiul British Council - Emil Boroghina

Premiul special al presedintelui UNITER: Sandu Mihai Cociasu

Premiul Mecena: Carmen Palade Adamescu

Comentarii Facebook