Lucruri pe care nu le stiai despre somn


Fiecare om are nevoie de somn. Nu am putea trai sau supravietui fara el. In lipsa lui, devenim irascibili si nervosi. Somnul este esential atat pentru sanatatea noastra fizica cat si pentru cea mentala.

1. De cate ore de somn avem nevoie? Un bebelus are nevoie de 16 ore de somn. Un copil intre 3-12 ani trebuie sa doarma 10 ore. Adolescentii intre 13 si 18 ani, tot de 10 ore de somn. Persoanele cu varste cuprinse intre 19-55 ani are nevoie de doar 8 ore, iar persoanele cu peste 65 de ani, de 6 ore.

2. Femeile viseaza femei si barbati in acelasi procent, pe cand barbatii viseaza alti barbati in proportie de 70%.

3. Putem visa doar persoane pe care le-am vazut deja. Chiar daca credem ca visam persoane pe care nu le-am vazut, mintea noastra constientizeaza pesoanele pe care le-am vazut odata sau pe langa care am trecut pur si simplu pe strada.

4. E normal sa visezi. Persoanele care nu au vise se confrunta cu tulburari de personalitate.

5. Lipsa somnului cauzeaza mai repede moarte a decat lipsa de hrana. In 14 de zile poti muri din cauza lipsei hranei, in timp ce in cazul somnului vorbim de doar 10 zile.

6. Persoanele nevazatoare pot vedea imagini in visele lor, chiar daca au fost orbi din nastere.

7. Potrivit unui studiu realizat din Maria Britanie, adultii se trezesc de 70 de ori intr-o noapte, dar tin minte doar momentul in care stau treji 5 minut, scrie depici.ro

Comentarii Facebook