Duminica 5 Februarie

Kanye West șochează cu o nouă afirmaţie antisemită. Twitter a suspendat contul rapperului. Ce a putut să spună artistul


Un nou derapaj al rapperului american Kanye West. Artistul și-a mărturisit admiraţia faţă de Hitler şi a determinat anularea preluării reţelei de socializare Parler, la care râvnea, scrie Agerpres.

În timpul unei apariţii la emisiunea „Infowars” găzduită de prezentatorul conspiraţionist Alex Jones, artistul, care se intitulează acum Ye, a purtat o cagulă neagră care îi acoperea complet faţă şi s-a lansat într-o tiradă despre păcat, pornografie şi diavol. „Îmi place Hitler”, a afirmat vedeta în mod repetat.

Departe de a calma lucrurile după afirmaţiile antisemite care au determinat multe mărci, inclusiv gigantul german Adidas, să întrerupă colaborarea cu el, rapperul a continuat pe aceeaşi linie, declanşând un potop de condamnări pe reţelele de socializare.

În acest context, compania-mamă a reţelei sociale Parler, Parliament Technologies, a anunţat că renunţă să fie cumpărată de titanul rap-ului. O decizie „luată la mijlocul lunii noiembrie”, a asigurat compania care deţine această reţea de socializare foarte populară în rândul ultra-conservatorilor pentru faptul că apără o libertate de exprimare aproape fără limite.

Kanye West, persona non grata în lumea afacerilor

Kanye West îşi anunţase iniţial dorinţa de a cumpăra Parler după ce comentariile sale antisemite l-au transformat într-o persona non grata în lumea afacerilor şi au determinat eliminarea unora din postările sale de pe Instagram şi Twitter.

Joi, pe platourile emisiunii „Infowars”, rapperul în vârstă de 45 de ani, care spune că suferă de tulburare bipolară şi a sugerat recent că ar putea candida la preşedinţia Statelor Unite în 2024, a continuat seria afirmaţiilor controversate. „Eu văd şi lucruri pozitive la Hitler”, a spus el. „Tipul ăsta (...) a inventat autostrăzile, a inventat microfonul pe care îl folosesc eu ca muzician. Nu poţi spune public că această persoană a făcut şi ceva bun şi m-am săturat de asta”. „M-am săturat de etichete, fiecare fiinţă umană a contribuit cu ceva de valoare, în special Hitler”, a insistat el.

Naziştii au fost nişte bandiţi şi au făcut lucruri foarte rele”, a încercat să-l corecteze Alex Jones, condamnat recent să plătească aproape un miliard de dolari pentru că a negat realitatea unui atac în masă într-o şcoală.

Kanye West: Îi iubesc pe nazişti

Dar au făcut şi lucruri bune”, a replicat rapperul. „Trebuie să încetăm să îi insultăm pe nazişti tot timpul. (...) Îi iubesc pe nazişti”.

În ultimele săptămâni, mai mulţi membri ai fostului său anturaj profesional au denunţat în presa americană fascinaţia lui Kanye West pentru Hitler.

Kanye West a fost abandonat de brandurile cu care a colaborat: Adidas la sfârşitul lunii octombrie, din cauza unor remarci considerate antisemite, dar şi Gap şi Balenciaga. La începutul lunii octombrie, rapperul a afişat sloganul „White Lives Matter” („Vieţile albilor contează”) la o defilare de modă la Paris, deturnând numele mişcării antirasiste „Black Lives Matter” („Vieţile albilor contează”). De asemenea, după declarația halucinantă, Twitter i-a suspendat din nou contul rapperului.

El a apărut la emisiunea de joi alături de supremacistul alb Nick Fuentes, împreună cu care a participat în cursul săptămânii la o cină foarte controversată la reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump din Florida. 


Comentarii Facebook