Duminica 25 Septembrie

Un bar din Cluj, în top 20 al pub-urilor cu cel mai bun design din lume. Vezi despre ce PUB e vorba

 

Pub-ul Joben Bistro este inspirat din romanele lui H.G.Wells și Jules Verne, iar lucrurile au fost apreciate și de specialiști de la nivel internațional. Barul a fost inclus în top 20 al celor mai inspirate localuri.

 

Inițial pubul a fost gândit în maniera industrial design, însă obiectele aparent insignifiante, abandonate, practic ” junkuri”, ne-au făcut să ne dăm seama care ar fi designul cu adevarat potrivit pentru acest spațiu.

 

Ludicul și-a făcut loc în imaginația noastră, îndemnându-ne să ne jucam cu obiectele, texturile și mai ales cu lumina ambientală. Astfel, încet am deviat spre steampunk, stilul care și-a pus amprenta asupra acestui loc, însuflețindu-l, făcând posibilă întoarcerea în timpuri fantastice”, au relatat Zoly Zelenyak și Alexandru Tohotan - 6th Sense Interiors, într-un material ilovecluj.ro.

 

În decorarea barului au fost folosite 60% ingrediente steampunk, 30% industrial și 10%  elemente elegante cu tentă clasică. Barul are 3 încăperi: camera de la intrare unde predomină carămida aparentă, camera barului și camera neagră.  

 

Toata iluminarea este reglabilă pentru a da o notă aparte locului și obiectelor create,  în multe părți sunt folosite benzi de leduri  ce își pot schimba culoarea din telecomandă. Cum numele localului a fost stabilit de la început  “Joben”, am folosit ca laitmotiv acest termen pentru abajururile corpurilor de iluminat. Întregul proces poate fi privit ca o piesa de teatru”, au mai spus cei de la 6th Sense Interior, care au realizat designul interior.

 

 

Steampunk-ul este un subgen al științifico-fantasticului și ficțiunii speculative, care a devenit proeminent în anii 80-90 ai secolului trecut. Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care și-a însușit cu desăvârșire utilizarea mașinilor cu abur”, conform Wikipedia.

 

Vezi AICI tot topul.

Comentarii Facebook