INCREDIBIL! Un studiu a arătat că oamenii sunt construiţi să se bată


Un studiu a relevat că forma şi proporţiile mâinilor oamenilor au evoluat în aşa fel încât să fie utile la bătaie, în special la loviturile de pumn, nu doar pentru manevrarea ustensilele.

Cercetătorii Universităţii Utah spun că manevrarea ustensilelor poate fi făcută la acelaşi nivel de complexitate şi de palme cu alte proporţii decât cele ale oamenilor, însă o lovitură de pumn nu poate fi aplicată decât dacă forma şi proporţiile palmelor arată exact aşa cum sunt la oameni, scrie jurnalul.ro.

Cimpanzeii sau maimuţele bonobo pot executa operaţiuni foarte complexe datorită formei plamelor, dar nu pot lovii cu pumnul aşa cum o fac oamenii.

Cercetătorii au apelat la câteva zeci de voluntari, toţi practicanţi de arte marţiale, pe care i-au pus să lovească un sac de box din diferite unghiuri, mai întâi cu palma deschisă, apoi cu pumnul. Voluntarii au lovit sacul cu aceeaşi forţă, însă energia generată de loviturile de pumn era de două sau trei ori mai mare decât a loviturilor cu palma deschisă.

Studiul a mai arătat că încleştarea mâinii într-un pumn, face ca oasele metacarpiene ale degetelor, arătător şi mijlociu, să fie de patru ori mai rezistente la impact, decât în cazul unei lovituri cu palma deschisă.

Profesorii David Carrier şi Michael Morgan, autorii principali ai studiului, spun că mâinile oamenilor au evoluat în dublu scop, utilizarea obiectelor şi posibilitatea de a servi la bătaie.

Comentarii Facebook