Încep Zilele Clujului 2019! PROGRAMUL festivalului care ia startul vineri, 27 septembrie


Zilele Clujului debutează vineri, 27 septembrie, și propune peste 100 de evenimente în 30 de locuri din oraș. Ediția 2019 a Zilelor Clujului va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, aniversarea unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol.

Zilele Clujului 2019 este organizat de Primăria Cluj-Napoca împreună cu peste 100 de companii, ONG-uri, voluntari și instituții, care împreună cu membrii comunității, creează an de an o poveste minunată.

Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia i se adresează: deschisă, creativă, dinamică, fiind un eveniment de referință pentru identitatea culturală a orașului, cu activități diverse pentru toate gusturile și vârstele.

Evenimentele principale:

Piața Unirii

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, peste 700 de copii vor realiza un sincron-record prin muzică și sport. Seara de vineri este dedicată teatrului, prin spectacolul CHIRITZA ÎN CONCERT, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, pe muzica Adei Milea și pus în scenă de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca. Spectacolul începe la ora 21:00.

Sâmbătă, 28 septembrie, va avea loc mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, începând cu ora 17:00. Apoi, Piața Unirii va răsuna pe acorduri de muzică clasică, alături de studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Seara de muzică clasică va continua alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru a se încheia cu o experiență inedită - un mix de muzică clasică și muzică electronică - Gala Operelor Clujene - ELECTRO-SYMPHONIC EXPERIENCE, oferită de artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și a Operei Maghiare din Cluj.

Duminică, 29 septembrie, Piața Unirii va găzdui un adevărat regal folcloric, oferit de interpreți consacrați precum: Dan Gâdea, Marius Ciprian Pop, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu, Valeria și Traian Ilea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș și mulți alții.

Luni, 30 septembrie, Marșul Universităților Clujene, care deschide anul universitar, se va încheia în Piața Unirii - cu câteva surprize pentru studenți. Seara, în Piața Unirii vor concerta, începând cu ora 18:00, JO, Hara, Compact B, Vița de vie și Vama. Ediția din acest an a Zilelor Clujului se va încheia cu un impresionant video mapping.

În toate cele 4 zile de festival, participanții se vor întâlni cu peste 50 de personaje de poveste create de Compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art și Compania de teatru Magic Puppet.

Piața Muzeului

Pe toată durata Zilelor Clujului, Piața Muzeului va căpăta noi valențe prin iluminatul arhitectural. De asemenea, spectacolele și concertele vor completa atmosfera boemă a locului.

Strada Mihail Kogălniceanu

Str. Mihail Kogălniceanu redevine principalul promotor a multitudinii de culturi ce se îmbină la Cluj. Activități din cele mai variate vor avea loc aici, în aceste zile de sărbătoare. Promenada Cărților, Festivalul Multiculturalității, Festivalul Gastronomic Internațional, Târguri ale meșterilor populari și ale comunităților internaționale, dar și concerte de muzică sunt doar câteva dintre activitățile care ilustrează, în cadrul Zilelor Clujului, diversitatea culturală caracteristică orașului nostru.

Strada Potaissa

Pe durata Zilelor Clujului, strada Potaissa se transformă într-o veritabilă scenă istorică.

Taberele antice și medievale vor oferi și anul acesta publicului șansa de a lua parte la diverse ateliere și demonstrații militare, care pun în scenă stiluri de viață demult apuse.

Parcul Central

De la activități pentru copii la expoziții, piese de teatru, tango și aventuri pline de adrenalină, Parcul Central și zona Casino se adresează celor cu suflet tânăr și spirit de aventură. 

Str. Iuliu Maniu

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00: Midnight Snack - O masă a comunității, lungă de 100m, unde atmosfera va fi întreținută de participanți, care au ocazia astfel să creeze noi legături și prietenii. 

Programul festivalului Zilele Clujului 2019 și alte informații despre evenimente sunt disponibile online:

- în Broșura Zilelor Clujului, care poate fi răsfoită aici: http://bit.ly/ProgramZileleClujului2019

- pe pagina de Facebook Zilele Clujului;

- pe website-ul festivalului www.zileleclujului.ro;

- în aplicația Zilele Clujului, care poate fi descărcată de acum de pe Google Play / App Store.

Ce e nou în această ediție

De anul acesta, Zilele Clujului este un festival care elimină plasticul de unică folosință. Consumabilele de unică folosință (tacâmuri, pahare) din cadrul evenimentului sunt biodegradabile și compostabile, confecționate din biopolimer.

Opera Vox - pe scena de pe lacul din Iulius Parc va avea loc un spectacol inedit de operă, în care va fi pusă în scenă o poveste românească de operă și balet. 

Ziua Seniorilor - La Sala Polivalentă BTArena vor fi organizate o serie de activități pentru seniori. Standuri informative, ateliere, spectacole, concursuri și multe altele au fost pregătite pentru a-i aduce pe seniori cât mai aproape de comunitate.

Caiac SMile - pe lacul Chios din Parcul central, cei de la Caiac SMile realizează activități cu adevărat impresionante: caiac-canoe pentru persoane cu dizabilități.

Run for Epilepsy - Anul acesta, Zilele Clujului se alătură unei cauze nobile și invită clujenii să alerge pentru a sprijini persoanele cu epilepsie. Detalii, aici: https://www.facebook.com/events/339938306928276/

Learn2ride powered by Endava - în Parcul Central (pe aleea cu Splaiul Independeței), cei interesați pot să învețe să pedaleze cu ajutorul celor de la Ride2work. Detalii despre eveniment în următorul link: https://www.facebook.com/events/741236359646489/

Scena Urbană - Haide „U pe Scena Urbană este un eveniment organizat în fața Universității Babeș-Bolyai. Spectacolul inedit va fi oferit de o orchestră simfonică și galeria Universității Cluj.

Zilele Clujului la USAMV - în campusul USAMV vor avea loc, în cadrul Zilelor Clujului, diverse activități și expoziții, prezentând astfel publicului larg specificul universității.

Efecte speciale la scenă - Anul acesta, la scena din Piața Unirii vom avea parte de diferite efecte speciale, care vor transforma momentele într-o adevărată experiență de festival.

Festivalul Zilele Clujului este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de parteneri - instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari.

Comentarii Facebook