Horă uriașă, paradă militară și depunere de coroane în centrul Clujului, de Ziua Unirii Mici FOTO


Manifestațiile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii principatelor Române au început chiar de dimineață la Cluj, fiind organizate o ceremonie de depunere de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

După depunerea coroanelor a urmat o scurtă parada militară, apoi clujenii s-au strâns și au format o horă uriașă în mijlocul străzii.

Am participat astăzi la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie 1859, când Principatele Române s-au unit sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. „Mica Unire”, cum este cunoscută astăzi, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente care au condus la formarea statului național unitar român.

Cu acest prilej, am transmis următorul mesaj: dincolo de unitatea de limbă, de credință, de tradiții, ceea ce transformă un popor în națiune este „voința de a trăi împreună” - după cum spunea omul de cultură francez Ernest Renan. Este de datoria noastră să consolidăm națiunea română, să ducem mai departe această moștenire și să continuăm împreună parcursul României în Uniunea Europeană.”, a transmis Emil Boc.

Evenimentele din 24 ianuarie contină de la ora 16.00, în Piața Unirii, unde va avea loc un regal folcloric, urmat de un concert folk, iar de la ora 20.00 va avea loc un spectacol cu focuri de artificii în Piața Avram Iancu.



Comentarii Facebook