Histrioniada Liceenilor, festival de teatru pentru elevi la Cluj

 

Histrioniada Liceenilor este un festival național de teatru, aflat la cea de-a 12-a ediție, ce vizează creşterea interesului şi implicării tinerilor în activităţi culturale.

 

Histrioniada Liceenilor, se va transforma într-un festival național de teatru, film, muzică și dans. În cele 5 zile ale evenimentului, spectacolele ce vor face parte din proiectul nostru se vor desfășura în mai multe locații din Cluj-Napoca, precum sala Auditorium Maximum, Irish Music Pub, Qcaffe și multe alte locații frecventate de elevii și tinerii clujeni. 

 

Această schimbare dorește să ridice nivelul de vizibilitate al festivalului și să pregătească un eveniment foarte bun, din punct de vedere calitativ pentru anul și statutul ce urmează să îl aiba Cluj-Napoca, acela de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Totodata, echipa organizatorilor iși propune ca acest eveniment să devină în cel mai scurt timp un pilon al comunității tinerilor clujeni din punct de vedere cultural.

 

Totul a luat naștere în anul 2002, când opt liceeni din Cluj-Napoca și-au manifestat dorința pentru artă și au creat festivalul de teatru Histriniada Liceenilor, care mai târziu capătă numele de festival național de teatru, film, muzică și dans. Totodată, ei au decis că au nevoie de o structură reprezintativă care să susțină manifestările elevilor și au înfințat CJE Cluj, prima și singura structură reprezintativă a elevilor la nivel județean”, precizează organizatorii evenimentului.

 

Timp de trei zile, participanții vor încerca să încânte publicul cu piese de teatru, filme de scurt metraj, concerte și diverse dansuri. În prima zi a festivalului trupele de teatru clujene Sofocel, Euripide și Aristofan o să joace pe scenă piesele Electra, Hecuba și Adunarea femeilor, urmând ca începând cu ora 20:30 în Irish&Music Pub să concerteze trupele Chilliez și Breakout. Trupele clujene Alb pe negru, Marius și Viceversa o să joace în a doua zi, în 10 septembrie începând cu ora 13:30, piesele Ink and Incapability, The Anthology of British Time și Spectatorul condamnat la moarte și Trupa Minicinis din Covasnao să joace Moftangii, iar de la ora 20:00, Emeric Imre va concerta la Sala Auditorium Maximum.

 

În data de 11 septembrie, Trupa fără nume din Carei o să joace piesa Olie Domnului, turdenii Ametist o să ne prezinte piesa Crimă în camera verde și trupa Atelierul de teatru din Botoșani o să joace Rețeta dragostei. În aceeași zi, Negoi Gabriel (Cluj-Napoca) o să ne prezinte scurtmetrajul  “Doar cateva secunde…”(”Just a few seconds…” ),  Voicu Vlad (Cluj-Napoca)  ne va arăta “Cum s-a facut asa tarziu asa de repede?”(”How did it get so late so soon?” ) și o să vizionăm filmulețul celor de la  Trupa numit “The real Slim Shadys” (“Cain Barteș”). După ora 19:00, o să ne putem bucura de un concert de chitara clasică interpretat de Vlad Soare & Sergiu Hudrea la Q Caffee.

Comentarii Facebook