Duminica 5 Februarie

Gábor Tompa montează Livada de vișini la Teatrul Naţional din Maribor

 

Gábor Tompa pune în scenă Livada de vișini de A. P. Cehov la Teatrul Naţional din Maribor, Slovenia.

 

Spectacolul este realizat în coproducție cu Teatrul Național din Ljubljana, Slovenia. Repetițiile au început pe 11 iunie, iar premiera va avea loc pe 18 septembrie, în deschiderea stagiunii 2015-2016. 

 

Dramaturgul spectacolului este cunoscutul teatrolog George Banu, iar scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Din distribuție fac parte actorii celor două teatre: Ksenia Mišič, Ales Valic, Vlado Novak, Nataša Matjašec Rošker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanič, Davor Herga, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglič, Irena Mihelič, Mojca Simonič.

 

Teatrul Național din Maribor este cea mai importantă instituție culturală a Sloveniei de nord-est. Fiind fondat în 1919, teatrul joacă un rol important în viața culturală și politică a Sloveniei. A reprezentat cu succes teatrul sloven în cadrul a numeroase festivaluri internaționale. La ora actuală, Teatrul Național din Maribor este cea mai mare instituție culturală a Sloveniei, având patru departamente (dramă, operă, balet, orchestră simfonică). Este, de asemenea, și organizatorul Festivalului Borštnik.

Comentarii Facebook