Florin Piersic, despre întâlnirea cu Picasso. Ce conversație ar fi purtat cei doi și mesajul transmis de celebrul pictor, care l-a urmărit toată viaţa


Florin Piersic a povestit publicului, în cadrul unui festival, despre întâlnirea sa din tinerețe cu celebrul pictor, Pablo Picasso. Actorul român susține că mesajul pe care i l-a lăsat celebrul pictor l-a urmărit toată viața. 

Actorul păstrează și azi, la loc de cinste, autograful primit de la pictor, pe care l-a întâlnit în tinerețea sa. „Florine, peste 20 de ani…”, i-a scris Picasso lui Florin Piersic. Numai că, din nefericire, pictorul spaniol nu a mai trăit mult, însă pe actor întâlnirea l-a marcat pe viață.

Artistul spaniol s-a stins din viață în anul 1973, astfel că șansa reîntâlnirii dintre cei doi s-a pierdut.

„Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: ‘Spuneți-mi, scrieți-mi ceva! Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: ‘Florine’. Așa e la ei.

A scris ‘Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso’. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a spus actorul la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov, potrivit Viva.ro.

Comentarii Facebook