Filmul "Marti, dupa Craciun", desemnat cel mai bun lung-metraj la Festivalul de la Gijon

Filmul romanesc "Marti, dupa Craciun", regizat de Radu Muntean, a castigat Premiul Principatului de Asturias pentru cel mai bun lung-metraj la Festivalul International de Cinema de la Gijon.

 

Membrii juriului au considerat ca filmul romanesc s-a remarcat prin subtilitatea ppovestii si prin prestatia actorilor. Filmul a fost selectat in acest an in sectiunea "Un Certain Regard" a Festivalului de la Cannes.

 

In film, Paul Hanganu (Mimi Branescu) este casatorit cu Adriana (Mirela Oprisor) si au impreuna o fetita de 8 ani (Mara). De o jumatate de an, Paul are o relatie extraconjugala cu Raluca (Maria Popistasu), care este medic stomatolog. Paul isi imparte timpul ramas pana la Craciun intre cumparaturi, Raluca si familie si decide sa faca o ultima vizita cu Mara la cabinetul stomatologic. O schimbare neasteptata in programul Adrianei face ca cele doua femei sa se intalneasca, iar Paul sa fie pus in fata unei alegeri dificile.

 

La Festivalul de la Gijon, premiile pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita au fost adjudecate tot de protagonistii filmului "Marti, dupa Craciun": Mimi Branescu, Mirela Oprisor si Maria Popistasu.

 

Filmul romaneasc "Aurora" a obtinut premiul Gil Parrondo pentru cea mai buna regie artistica, semnata de Vali Ighigheanu si Andreea Popa, iar filmul "Fotografia", de Victor Dragomir, a obtinut mentiunea speciala la categoria scurt-metraje.

Comentarii Facebook