Filmul ”Câinele japonez”, produs de Tudor Giurgiu, a obținut un premiu important

 

Filmul ”Câinele japonez”, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, a obținut premiul pentru cel mai bun regizor în secţiunea destinată cineaştilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

 

Filmul a fost premiat ”pentru sensibilitatea cu care sunt prezentate personajele şi lumea acestora”, potrivit site-ului oficial al Festivalului.

 

Pelicula spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară. Rolul principal este jucat de Victor Rebengiuc, iar din distribuție mai fac parte Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

 

”Câinele Japonez” este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene.

 

Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci.

 

Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri. Filmul este deja precumpărat pentru distribuţia internaţională de compania germană M-Appeal şi va fi lansat în cinematografele din România pe 18 octombrie, de Transilvania Film.

Comentarii Facebook