Festivalul Serile Filmului Gay aduce la Cluj zeci de peliculedin toata lumea - VIDEO


La Festivalul Serile Filmului Gay de la Cluj, din perioada 11-17 octombrie, s-au inscris zeci de filme in competitie. Organizatorii pregatesc surprize speciale la cea de-a sasea editie a festivalului.

Pe langa filmele din competitie vor fi si proiectii speciale in prezenta regizorilor si retrospective ale festivalului international de film gay KASHISH, din India, si a scolii de film si televiziune din Israel "Sam Spiegel".

Filmele vor putea fi vizionate la British Council, pe strada Cardinal Iuliu Hossu, si la clubul clujean Roland Garros, de pe strada Horea nr. 2, in fiecare seara de la ora 18.00.

Cele peste 60 de filme fin festival prezinta situatii de viata din peste 20 de tari, printre care Spania, Italia, SUA, Canada, Israel, Suedia, Finlanda dar si India, Brazilia, Argentina, Hong Kong, Portugalia si Venezuela. Romania e prezenta si ea cu filmul de scurt metraj "Parastasul lui Viorel nu se mai tine aici", o productie 2010 in regia lui Lucian Tion dar si cu un documentar despre parada gay din Viena produs de timisoreanul Ovidiu Botan.

"Oamenii sunt diferiti. Obisnuieste-te! - este motto-ul editiei de fata a festivalului, eveniment adresat tuturor. Promovam diversitatea si multiculturalitatea. Este o manifestare culturala in primul rand la care oricine este binevenit fara a fi cumva etichetat, motiv pentru care va invitam pe toti", a declarat Lucian Dunareanu, directorul Festival.

Festivalul va debuta cu un flash-mob luni 11 octombrie la care clujenii sunt chemati sa lanseze baloane colorate iar proiectia de gala va avea loc tot in aceeasi zi de la ora 18.00 in clubul Roland Garros.

Comentarii Facebook