Festivalul Interbelic, în premieră mondială la Cluj


O organizație culturală va organiza, în premieră mondială, la Cluj-Napoca Festivalul Interbelic, eveniment ce propune omagierea unor personalităţi româneşti şi internaţionale care au creat şi s-au lansat în perioada interbelică.

Directorul festivalului, Walter Ghidibaca, este de părere că perioada interbelică a marcat evoluția literaturii, muzicii, filmului, arhitecturii și tehnologiei și a lăsat o amprentă puternică asupra perioadelor ulterioare.

"Festivalul Interbelic este un concept în premieră mondială organizat pentru a onora realizările umane din perioada cuprinsă între cele două războaie mondiale. Este epoca în care literatura, muzica, filmul, arhitectura, designul şi tehnologia au evoluat şi au lăsat o amprentă puternică asupra perioadelor ulterioare. Scopul festivalului este de a prezenta şi omagia personalităţi româneşti şi internaţionale care au creat şi s-au lansat în acea perioadă, prin expoziţii, spectacole, proiecţii de film şi audiţii muzicale. Vor fi omagiaţi cântăreaţa Maria Tănase, umoristul Tudor Muşatescu, inventatorul Henri Coandă, fostul rector al USAMV Cluj, Mihai Şerban, actriţa americană Hedy Lamarr, scriitorul F. Fitzgerald Scott, compozitorul Cole Porter, regizorul Gustav Machaty", a spus Ghidibaca, informează Mediafax.

Directorul anunță că manifestările se vor desfăşura, printre altele, în Piaţa Unirii, în Piaţa Muzeului, în Parcul Central.

"Vor avea loc proiecţii de filme din 1930 şi 1933 în care a jucat Hedy Lamarr, o expoziţie de automobile de epocă, concerte de şlagăre interbelice şi de jazz, un iarmaroc, cu peste o sută de voluntari îmbrăcaţi în costume de epocă pentru a renfiinţa personaje precum subrete, boieri, şoferi, ospătari, olteni vânzători de praz”, a mai precizat Ghidibaca.

Festivalul se va desfăşura în perioada 13 - 15 septembrie la Cluj-Napoca, iar accesul publicului la evenimentele organizate va fi gratuit.

Comentarii Facebook