Luni 6 Aprilie

EUROVISION 2018: Reprezentanta Israelului e marea câștigătoare a competiției VIDEOEdiția din 2018 a concursului Eurovision, desfășurat în acest an la Lisabona, s-a încheiat sâmbătă seară, iar marele câștigător a fost reprezentantul Israelului.

Astdel, eprezentanta Israelului, Netta, cu piesa kitsch pop "Toy", a primit un total de 529 de puncte.

Aceasta este pentru a patra oară când Israelul câştigă concursul Eurovision. Cel mai recent a fost în 1998, când Dana International a devenit primul artist transgender care câştigă concursul Eurovision. Dana International a mai participat şi în 2011 la această competiţie muzicală, dar nu a reuşit să se califice în finală, conform Mediafax.

Înainte de finala de sâmbătă, Netta Barzilai se afla pe locul al doilea în topul favoriţilor la Eurovision, la casele de pariuri, potrivit datelor compilate de site-ul fanilor Eurovision, eurovisionworld.com.

Clasamentul este completat de Cipru, cu piesa "Fuego", interpretată de Eleni Foureira, care a primit 436 de puncte, şi Austria, cu piesa "Nobody But You", interpretată de Cesár Sampson, care a primit 342 de puncte.

Moldova s-a situat pe locul al zecelea, cu 209 puncte, iar ţara gazdă, Portugalia, s-a situat pe ultimul loc, cu 39 de puncte.

Reprezentanții României din acest an, trupa The Humans, a ratat calificarea în finala competiției. Aceasta este prima dată când țara noastrp ratează o finală, de la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, singura excepție fiind anul 2016, când România a fost descalificată din start din cauza datoriilor TVR față de organizatorul Eurovision.

Comentarii Facebook