Echinocțiul de primăvară 2021. Semnificații și ritualuri pentru fiecare zodie


Echinocțiul de primăvară 2021. Între zilele babelor de la început de Martie, „zăpada mieilor” și frigul care a revenit în ultima perioadă, uneori e greu să crezi că primăvara a sosit. Iarna ne arată un model de cum să nu acționăm în viață. Practic să nu rămânem fixați într-o idee, stare care nici măcar în mintea noastră nu mai face sens, însă din motive de obișnuință și lipsă de analiză le alimentăm puternic.

Echinocțiu de primăvară 2021

Un exemplu de tipul „așa da” este să te gândești la un tranzit armonios, frigul, zăpada și iarna în sine își are rostul ei, și beneficiile ei. Însă când e momentul unei schimbării care va genera un complex de evenimente fericite, bine-venite, este bine să o întâmpini cum se cuvine, cu masa pusă, cu ordine în casă, cu hainele cele bune, cu entuziasm.

Din toată această analogie, mă întreb „Cât de des întâmpinăm schimbările din viața noastră cu entuziasm?” sau „Cât de obișnuiți suntem să ne detașăm de obiceiurile, paradigmele, tiparele mentale, acțiunile și obiectele care ne îngreunează drumul și ne învechesc energia?”

Sâmbăta aceasta, pe 20 Martie vom avea parte de momentul când ziua este egală cu noaptea, echinocțiul de primăvară. Termenul în sine provine din latină, unde equinox se traduce prin „noapte egală”.

Echinocțiul de primăvară 2021. Ce e bine să faci

În „Primăvara” lui Vasile Alecsandri poetul ne arată un mod simplu, dar necesar de a ne conecta la această energie regeneratoare prin versurile „Salutare, primăvara,/ Timp frumos, bine-ai venit!”

Chiar dacă de echinocțiu orele se împart aproape egal între lumină și întuneric, căutând un echilibru natural al vieții nu înseamnă că noi ne putem culca pe-o ureche și ne putem încărca programul cu lucruri proiecte care ne presează, cu situații legate de job, un prânz pe fugă și orice obicei pe care-l trăim deja toxic.

Din contră, în ziua de echinocțiu echilibrul, egalitatea pe care o tot căutăm în viața noastră ar trebui să fie prima care ne menține atenția. Să vizualizăm cum ar arăta o zi în care lucrăm atât cât ne permite timpul, pentru că respectăm un plan de realizare pe mai multe zile. O zi când avem suficientă energie și pentru hobby-urile noastre, pentru oamenii importanți nouă. O zi în care ne place de noi de cum ne trezim dimineața, până a doua zi următoare și tot așa.

Echinocțiu de primăvară 2021. Ritualuri pentru fiecare zodie

Dacă vă aflați în pană de idei de cum să abordați mai cu folos ziua, iată câteva sugestii în funcție de frazele astrologice tradiționale ale fiecărei zodii.

Echinocțiu de primăvară 2021. Berbec

Berbec – „Eu sunt” e perioada ta de celebrare. Nu aștepta să primești, ci dăruiește zâmbete celor din jur, cât și ție. Alege ceva nou care te face să te simți bine, să te bucuri de o nouă zi.

Echinocțiu de primăvară 2021. Taur

Taur – „Eu am” fă o listă cuprinzătoare cu lucrurile pentru care ești recunoscător/recunoscătoare că există în viața ta. A te bucura de fiecare lucru măreț, cât și de fiecare detaliu aparent minor, dar extrem de important pentru cine ești azi este o modalitate foarte bună de a echilibra energiile din viața ta.

Echinocțiu de primăvară 2021. Gemeni

Gemeni – „Eu percep” respiră adânc și vezi lumea și cu celelalte simțuri ale tale. Ce sunete percepi și îți dau o stare de bine? Cum poți să faci să le auzi mai des? Ce flori de acum îți amintesc de toată această efervescență a începutului care plutește în aer? Ce îți transmit mâinile tale? Dar intuiția? Ea ce percepe? Către ce anume te îndrumă zilele acestea?

Echinocțiu de primăvară 2021. Rac

Rac – „Eu simt” e un moment bun de energie productivă. Cum poți face să te bucuri de lucrurile care te pasionează? Ce simți că îți poate fi de folos? Ce anume te inspiră din blândețea și liniștea naturii și cum o poți integra în viața ta? În echilibrul necesar funcționării tale ca ființă pe acest pământ, în aceste vremuri?

Echinocțiu de primăvară 2021. Leu

Leu – „Eu creez” oriunde te-ai afla, cu orice tip de resurse ai avea la dispoziție dă drumul fluxului creației și inspirație. Fie că sunt doar linii și romburi pe hârtie, fie că sunt creații mai complexe. Ele vor fi bine venite!

Echinocțiu de primăvară 2021. Fecioară

Fecioară – „Eu analizez”. Nu-i mereu ușor să ne oprim obiceiurile și să ne folosim atuurile și într-un mod mai puțin obișnuit. O analiză utilă acum ar fi despre tine și intențiile tale pentru anul acesta (cu timp disponibil până la următorul Echinocțiu de primăvară din 2022). Ce ești pregătit să trăiești anul acesta?

Echinocțiu de primăvară 2021. Balanță

Balanță – „Eu echilibrez” în spiritul turturelelor, creaturilor din pădure, copacilor înmuguriți și tu echilibrezi energia proprie spre a putea beneficia de vibe-ul creator existent. Poți face o scurtă evaluare a valorilor și crezurilor tale, așa descoperi ce acțiuni pe care le faci acum îți sunt de fapt potrivnice și ce poți face pentru a fi în tandem cu valorile tale.

Echinocțiu de primăvară 2021. Scorpion

Scorpion – „Eu permit”. Cum și în ce fel permiți primăverii să intre în viața ta? Ce anume din tot tabloul acesta îți poate servi ca sursă de inspirație și transformare, să îți încarci bateriile, să permiți armoniei să se instaleze în toate nivelurile vieții tale.

Echinocțiu de primăvară 2021. Săgetător

Săgetător – „Eu înțeleg” ce se întâmplă cu adevărat în jurul meu? Și dacă da, cum pot explica unui copil tot acest proces? Poate în explicația creativă vei regăsi și idei pe care să le implementezi la rândul tău.

Echinocțiu de primăvară 2021. Capricorn

Capricorn – „Eu construiesc” poate o casuță pentru păsările care îți cântă la geam, sau un cadou personalizat pentru sărbătorile ce se apropie? Sau cine știe, poate începi să construiești ceva superb în viața ta. Orice ar fi, păstrează simplitatea și sinceritatea cu care îți ocupi timpul.

Echinocțiu de primăvară 2021. Vărsător

Vărsător – „Eu știu”. Un exercițiu în acord cu această frază astrologică este să îți scrii o scrisoare. Și chiar să o pui să îți fie livrată la anul, pe 20 Martie 2022. În ea să scrii vorbe de încurajare pentru tine din viitor, începând cu „Eu știu despre mine că….” și să continui cu ”Eu știu despre tine … Eu știu despre noi”

Echinocțiu de primăvară 2021. Pești

Pești – „Eu cred” Echilibrul mental și emoțional , încrederea pe care ne-o acordăm sunt foarte importante oricărui tip de reușită. Spune cu voce tare sau poartă un dialog cu un prieten și descoperiți împreună ce mai este de actualitate pentru voi. Concentrează „Eu cred” pe fapte, informații și lecții ale tale, despre cine ești tu, ce poți face și crea, ce ar aduce un plus valoare lumii întregi.


Comentarii Facebook